Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pavlu srebro na “Montenegro kupu”

vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 25.06.2023. u 08:29
Crnogorski teniser Pavle Vukosavljević je osvojio drugo mjesto na međunarodnom “Montenegro kupu” za igrače do 14 godina koji je održan u Nikšiću.

Vukosavljević je u finalu poražen od Rumuna Stefana Joneskua (6:3, 6:1), a na putu do tog duela je 13-godišnji član TK Glava Zete došao nakon četiri trijumfa, bez izgubljenog seta protiv rivala iz Izraela, Rumunije, Japana i Grčke.

Vukosavljević je na turniru u svom gradu startovao nakon naslova prvaka Crne Gore u Ulcinju, gdje je u tri meča prepustio četiri gema.

“Sustigao me je umor u finalu protiv Rumuna, koji je stariji i neuporedivo iskusniji. Uz to, od prvog kola imao sam peh sa povredom lista lijeve noge i moram da budem zadovoljan učinkom. On će mi donijeti 71. mjesto na Evropskoj rang-listi i najbolji plasman nakon trećeg mjesta u aprilu na Akva Gala kupu u Beogradu, gdje sam takođe dobio četiri meča i bio na 64. poziciji. No, za razliku od konkurenata imam neuporedivo manje učešća, oni školu pohađaju vanredno dok sam ja redovan na nastavi u školi “Braća Ribar”. Doduše, imam maksimalno razumijevanje i podršku prilikom nastupa na turnirima ili reprezentaciji”, rekao je Vukosavljević, koji je sa sve peticama završio osmi razred.

Od TK Sutjeska gdje je sa pet godina počeo kod Mitra Kilibarde, pa treninga sa bratom Jovanom, nakon očeve smrti 2020. godine brigu o talentu Vukosavljevića preuzeo je TK Glava Zete i trener Ivan Nikolić.

“Bez pomoći kluba i trenera Nikolića ne bih mogao da nastavim sa tenisom, neizmjerno sam im zahvalan. Pomoć od Teniskog saveza je simbolična i to stipendijom od ove godine. Nema ni pomoći sponzora i zaista bi dobro bilo kada bismo imali nacionalni teniski centar za talente. Da bi se napredovalo treba novca za učešće na međunarodnim turnirima, ali za razliku od drugih crnogorskih mladih nada, makar imam jaku konkurenciju u Vuku Krstajiću, koji jeste nešto stariji od mene, ali su i mečevi sa njim prilika da učim”, naglasio je Vukosavljević.

Pavle je dva puta bio pobjednik Mastersa osam najboljih u svom godištu, a da osim brojnih pobjeda u singlu ima dara i za nastupe u dublu potvrda su plasmani u dva finala u Antaliji.

Izvor: vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.
    ALFA Centar juče je na Trgu slobode otvorio izložbu stripa za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju „Alek i Ana“, koji je namijenjen učenicima polaznih razreda osnovne škole.