Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
23:51
12.7.2020.

DPS Nikšić: Više osoba napalo našeg člana i oduzelo mu crnogorsku zastavu

Večeras je u Nikšiću fizički napadnut član OO DPS-a Nikšić i član Savjeta mladih Vladan Šturanović, saopšteno je iz OO te partije. 


“Više NN lica presjekli su put Šturanoviću, fizički nasrnuli na njega, nanijeli mu tjelesne povrede i oduzeli  crnogorsku zastavu. Ovo je nezapamćeni vandalski čin prema mladom čovjeku, čija je jedina greška što voli svoju zemlju i nosi njenu zastavu. Shvatamo da je vandalizam u krvi onima koji se više od pola godine bahate ulicama našeg grada, nasrću i gađaju policajce na dužnosti, uništavaju gradski inventar i vrijeđaju sve one koji ne misle kao oni”, kazali su iz DPS-a.

Njihovo junaštvo i čojstvo, kako su dodali, pokazali su i večeras napadajući u čoporu pojedinca.

“Pozivamo sve nadležne organe da otkriju napadače i privedu ih pravdi. Crna Gora je naša kuća i prioritetni naš cilj je da se u njoj svi osjećaju bezbjedno i sigurno. Žalosno je da uoči obilježavanja praznika, kada je Crna Gora ustala u borbu protiv fašizma, oblike fašisoidnog ponašanja imamo opet na našim ulicama.

Ove strukture napadom u hordi na mladog nezaštićenog čovjeka pokazuju svoju nemoć i šalju poruku da u prvim redovima veliko srpskih nacionalističkih snaga u Crnoj Gori stoje kriminalci i batinaši.

Opštinski odbor DPS Nikšić pruža punu podršku svom članu Vladanu Šturanoviću i traži hitnu intervenciju nadležnih organa”, zaključuju iz DPS-a

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:36
  9.8.2020.

  Paket pomoći u obliku osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i domaćinstvo danas je stigao u dom Nadežde Spahić, u naselju Gračanica, zahvaljući volonterima ALFA Centra.

 • 09:09
  9.8.2020.

  U većem dijelu zemlje jutros se saobraća po uglavnom suvim kolovozima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

 • 08:24
  9.8.2020.

  Škole će, možda, biti potrebno za više različitih scenarija tokom narednih godinu ili dvije, zavisno od epidemiološke situacije. Ključno je da se osmisle kvalitetni i fleksibilni scenariji koji će omogućiti školama da relativno lako i brzo prelaze sa sistema učenja na daljinu, na kombinovani pristup ili na potpuno otvaranje.

 • 19:28
  8.8.2020.

  Pištolj revolucionara, učesnika NOB-a i narodnog heroja Save Kovačevića biće dio budućeg Vojnog muzeja, saopšteno je danas na Tviter nalogu Ministarstva odbrane.