Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
13:53
13.8.2020.

Raspisan konkurs za stipendije za RE učenike i studente

U cilju povećanja upisa romske i egipćanske djece u srednje škole i na fakultete, Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima.


Pravo na studentsku stipendiju mogu ostvariti pripadnici RE nacionalnosti koji pohađaju osnovne, specijalističke i magistarske studije, a uslov je, između ostalog, da su redovni studenti, da ne studiraju na daljinu i da ne ponavljaju godinu studiranja.

Osim potvrde o studiranju, studenti moraju dostaviti uvjerenje o položenim ispitima, izjavu da su pripadnici RE zajednice, uvjerenje o državljanstvu ili kopiju biometrijske lične karte i kontakt podatke.

Kada su u pitanju stipendije za srednje škole, uslov je da su redovni učenici, da iz vladanja imaju najmanje ocjenu dobar (3) i da u slučaju nedovoljnih ocjena pohađaju dopunske časove u školi.

Potrebno je da učenici dostave ovjerenu kopiju svjedočanstva o završenom prethodnom razredu, potvrdu da su redovni učenici, kao i potpisanu izjavu da su dio RE zajednice.

Potencijalni stipendisti ne smiju biti korisnici stipendija i kredita drugih institucija ili ustanova koje se dodjeljuju od strane organizacija koje su direktni ili indirektni korisnici budžeta Crne Gore.

Rok za podnošenje dokumenata je od 1. septembara do 16. oktobra.

Ostale vijesti iz kategorije