Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
19:20
14.2.2020.

Sjutra isplata materijalnih davanja

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za janaur mjesec počeće sjutra 15. februara 2020. godine, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. Za tu svrhu obezbijeđeno je 7,2 miliona eura.


Kako je saopšteno iz tog vladinog resora, za korisnike materijalnog obezbjeđenja boraca i ličnu i porodičnu invalidninu izdvojeno je 449 hiljada eura.

Za korisnike materijalnog obezbjeđenja izdvojeno je 844,9 hiljada eura dok je za korisnike dodatka za djecu izdvojeno 373,5 hiljada eura.

"U skladu sa Uredbom o načinu ostvarivanja prava raseljenih lica iz bivših jugoslovenskih republika i interno raseljenih lica sa Kosova koja borave u Crnoj Gori izdvojeno je za troškove sahrane 27,5 miliona eura. Za pravo na dodatak za njegu i pomoć izdvojeno je 1.36 miliona eura, a za pravo na ličnu invalidninu 511 hiljada eura", navodi se u saopštenju.

Naknada roditelju ili staratelju lica koje je korisnik lične invalidnine 475,7 hiljada eura.

"Za smještaj u ustanovama socijalne i dječje zaštite obezbijeđeno je 167,8 hiljada eura a za smještaj u ustanovama van Crne Gore izdvojeno 21,2 hiljade eura, za korisnike porodičnog smještaja 122,7 hiljada eura. Za troškove ishrane djece u predškolskim ustanovama 69,7 hiljada eura", kazali su iz tog vladinog resora.

Za korisnike refundacije za porodiljsko odsustvo izdvojeno je soro 1,7 miliona eura.

"Naknada po osnovu rođenja troje ili više djece u skladu sa Zakonom i izvršenju Odluke Ustavnog suda Crne Gore 576,2 hiljade eura. Za uplatu doprinosa korisnicama nakande po osnovu rođenja troje ili više djece 146,6 hiljada eura. Za povlastice na putovanje lica sa invaliditetom izdvojeno je 358 hiljada eura. Za potrebe lica smještenih u azilu izdvojeno je 66.68 eura", zaključuje se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 

izvor: RTCG

Ostale vijesti iz kategorije