(VIDEO) “Tona ribe odlazi u turbinu HE “Perućica”, to je zločin”

screenshot
 • Autor onogost.me
 • 18.05.2023. u 20:06
Preko 40 godina Miladin Goranović peca na nikšićkim jezerima Slano i Krupac, međutim, slike koje ovih dana tamo gleda smatra zločinom.

Riba iz pomenutih jezera prolazi preko preliva na zatvaračnici i ide niz kanale direktno u turbinu „Perućice“.

Zbog ovakvog odnosa prema ribljem fondu, Goranović smatra, da bi u svakoj normalnoj zemlji neko morao da krivično odgovara.

“Ovaj problem koji je sad on je već odavno, samo što je sad eskalirao. Desilo se po prvi put da jezero nadođe u vrijeme mrijesta riba. Tu je trebalo da se postavi zaštitna mreža, ograda koja je bila 10, 15 godina ta je mreža maknuta jer je bila dotrajala, pa su onda stubovi pokradeni.

Čija je nadležnost – ja ne znam, ali znam da je zločin ovo što se dešava. Tone i tone ribe idu niz kanale i u turbine HE “Perućice”. To je zločin”, kazao je Goranović za naš portal.

Prema njegovim riječima, riba je počela da prelazi na Slano od juče ujutru, a prije četiri dana na Krupac.

“Sve zemlje svijeta se bore da se riblji fond sačuva, kazne su rigorozne za sve, toliko nemara to je strašno. Po 15, 20 kg ima u komade koje prolaze niz kanal”, istakao je Goranović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Blizu 80 odsto građana i građanki Crne Gore je stava da država treba da preispita dozvole za nošenje oružja i da se radi djelotvornije na smanjenju količine oružja u društvu, saopštili su iz Centra za građansko obrazovanje.
  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.