Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:12
14.12.2019.

"Za odličan pet": Nagrade će dobiti 526 nastavnika i đaka

Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente dobiće 526 nastavnika i đaka. To pokazuju preliminarni podaci od petnaestočlane komisije, na čelu sa potpredsjednikom CANU, prof. dr Ljubišom Stankovićem, koja završila je vrednovanje prijava pristiglih za nagrade iz Fonda za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete.


Iz Fonda će, prema preliminarnim podacima, biti nagrađeno 17 učenika umjetničkih škola, 16 nastavnika umjetničkih škola, 111 učenika osnovnih škola, 107 nastavnika osnovnih škola, 93 učenika srednjih škola,  85 nastavnika srednjih škola. 

"Iz Fonda će, kao i prošle godine, biti dodijeljene nagrade za 97 učenika koji su ovojili neko od prva tri mjesta na državnom takmičenju u organizaciji Ispitnog centra i Centra za stručno obrazovanje, te na međunarodnom takmičenju u koordinaciji Ispitnog centra.  Što znači da je 526 ukupan broj nagrađenih iz Fonda, prema trenutnim podacima", saopšteno je iz Fonda. 

Dodali su da je "konkurencija bila izuzetno jaka, da su nijanse odlučivale, te da su svi prijavljeni imali izuzetan portfolio".  

Fond za kvalitet i talente uspostavljen je posljednjom reformom obrazovanja kako bi se razvilo sistemsko nagrađivanje najboljih u prosvjeti, a prošle školske godine dodijeljene su prve nagrade. Nagrade u prosjeku iznose 1.000 eura. Ove godine kriterijumi Fonda su bili prošireni, kako bi se otvorila mogućnost za prijavu što većeg broja nastavnika i učenika.  

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije