Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
11:40
25.11.2021.

Za praznično ukrašavanje grada 10.000 eura

Opština Nikšić već uveliko je počela sa ukrašavanjem našeg grada u susret novogodišnjim praznicima, a za te namjene budžetom Opštine za 2021. godinu predviđeno je 10.000 eura, kazali su za naš portal iz lokalne uprave.


Pored toga, Opština je pozvala i sve privredne subjekte iz Nikšića da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju sredstva za ukrašavanje grada i nadaju se da će se odazvati pozivu.

„U svakom slučaju sigurni smo da će na veliko zadovoljstvo svih nas grad izgledati kao prava novogodišnja i božićna čarolija“, naveli su oni.

Osim gradskog Trga, iz Opštine ukrašavaju i ulice: 13. Jul, Karađorđevu, Novice Cerovića, Manastirsku, Novaka Ramova, Petu proletersku, Narodnih heroja, Josipa Sladela, Lazara Sočice, Njegoševu i gradski park.

Podsjetimo, prošle godine je, uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, opština za novogodišnje ukrašavanje izdvojila 11.000 eura. rekavši da su tako željeli sačuvati dugogodišnju tradiciju, ali i našim sugrađanima obezbijediti ugodan novogodišnji ambijent, posebno onim najmlađim.

I ove godine će se, kao najavljuju iz lokalne uprave, koristiti dio tih ukrasa.

„Naravno da smo uz one ukrase koji se mogu koristiti i koji su očuvani, upotpunili sa novim kako bi grad ove godine izgledao još ljepše“, najavili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:23
  29.11.2021.

  Prostor za sviranje, crtanje, razvijanje neformalnog obrazovanja ili posebnih znanja i umijeća - nedostajao je mladim ljudima u Nikšiću, prepoznali su iz Samostalne izviđačke čete „Tibor”.

 • 21:37
  28.11.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 16:50
  28.11.2021.

  Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove nastavile su akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u Podgorici, Nikšiću, Budvi i Tivtu u protekla dva dana, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije.

 • 10:51
  28.11.2021.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima i uz mjestimično smanjenu vidljivost, a iz Auto moto saveza (AMSCG)  su upozorili na pojavu sitnih odrona kroz usjeke i savjetovali vozačima da prilagode vožnju vremenskim i saobraćajnim uslovima.