Autor: onogost.me
Foto: Nikšićko pozorište
09:40
13.10.2021.

"Energija i ja" u petak u Nikšićkom pozorištu

Predstava za djecu „Energija i ja“, Malog ateljea „Arlekin“ iz Podgorice, biće izvedena u Nikšićkom pozorištu u petak, 15. oktobra, u terminima u 10, 12 i 14 časova.


Predstava je rađena po tekstu i režiji Dušanke Belade,  na osnovu instrukcija stručnjaka iz oblasti energetike u vezi sa temom i porukom koju je potrebno prenijeti najmladjima.

Predstava je tematski angažovana, visoke umjetničke vrijednosti, sa osnovnim ciljem prenošenja poruke i podizanja samosvijesti kod najmlađe populacije u Crnoj Gori o onome što je važno u promociji energetske efikasnosti. Stvorili smo predstavu fragmentarne prirode koja je zanimljiva i jasna, bazirana na monolozima i dijalozima, koji su interaktivni, stoga djeca iz našeg gledališta neće biti samo nijemi posmatrači, već komentatori i sudionici.

 U predstavi igraju glumice Ivona Čović Jaćimović i Žana Gardašević Bulatović. Scenografiju su radile mr Nela Darmanović Mahmutović i Dragana Koprivica, muziku potpisuje rediteljka predstave, a aranžman Vladimir Maraš i Mihailo Radonjić.

Premijera predstave “Energija i ja” održana je oktobra 2020. godine u KIC-u “Budo Tomović”, a u Nikšićkom pozorištu se izvodi u okviru Nikšićke kulturne scene 2021.

Trajanje predstave je 45 minuta, a ciljna grupa je uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole.

"Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta od 8 do 20 časova, na dan izvođenja predstave. Informacije i rezervacije na telefone: 069 490 198 i 040/ 213-566", kazali su iz Nikšićkog pozorišta.

 

Ostale vijesti iz kategorije