Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Folklorni ansambl Zahumlja oduševio Italijane

zahumlje_3
JU Zahumlje
  • Autor onogost.me
  • 21.08.2016. u 06:07

Folklorni ansambl Zahumlja juče se, nakon desetodnevne turneje, vratio iz Italije. 

Podmlađen sastav, koji je na ovom putovanju činilo 35 članova sa orkestrom, bili su gosti KUD Pedaroti u gradu Pelaro (Kalabria). Da su italijanski domaćini ostali oduševljeni, najbolje govori činjenica da su već sada dobili poziv da budu gosti ovog grada i naredne godine.

“Italijani obožavaju našu nošnju, oduševljeni su ljepotom naših djevojaka i momaka, ali i našim igrama, tako da smo ostavili baš pozitivan utisak na njih i dobili poziv da i sljedeće godine učestvujemo na ovom festivalu”, kazao je zadovoljno umjetnički rukovodilac Miodrag Ćetković.

Ovo, ipak, nije jedini poziv koji im je upućen. Impresije talentom, sluhom i igrom rezultirali su ponudom da produže boravak i igraju na još jednom festivalu, ali iz opravdanih razloga ansambl je morao da se vrati za Crnu Goru.

A pohvale su pobrali i od ostalih učesnika festivala, što ne iznenađuje s obzirom da je Zahumlje još jednom predstavilo svoj raznovrstan program.

“Igrali smo naše nacionalne igre - Crnu Goru, Boku, Vrsutu, zatim igre iz Srbije i igre iz Makedonije. Imali smo baš bogat program pa zato ni pozitivni utisci nijesu izostali”, dodao je Ćetković.

Druženje, zabava i kupanje u toplom Mediteranu krasili su ovu turneju, pa se ansambl vratio pun energije kako bi nastavio sa aktivnostima. U okviru Septembarskih dana najavljuju cjelovečernji koncert koji će održati u Nikšićkom pozorištu.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.