Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava za djecu „Ivica i Marica“

12278908_1715277315371332_1970026928434705207_n
  • Autor onogost.me
  • 26.11.2015. u 07:03

Danas će sa početkom u 11h i 15h, u Nikšićkom pozorištu, biti izvedena predstava za djecu „Ivica i Marica“, rađena u produkciji Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ sa Cetinja.

Predstavu je po motivima poznate bajke braće Grim, Jakoba i Vilhelma, režirao Mirko Radonjić.

„Predstava govori o tome čega smo sve gladni u XXI vijeku, kakvim to šumama prepuštamo svoju djecu i ko su današnje vještice. Predstava govori o hororu fantazije života u kući od slatkiša – Zemlji Dembeliji; ispada da tek obilje izvlači najgore iz ljudi“, kaže reditelj.

Dramaturgiju je uradila Maja Simonović, kostime Lina Leković, montažu video materijala Gojko Berkuljan, dok je saradnica na scenskom pokretu bila Tamara Vujošević – Mandić. Uloge u predstavi povjerene su: Danilu Baboviću, Karmen Bardak i Tijani Bjelici.
Ovim projektom „Zetski dom“ ističe važnost pomalo zapostavljenog dječijeg pozorišta i sebi postavlja zadatak vraćanja najmlađe publike u pozorište.
Kroz nove načine i savremene projekte, kakva je upravo ova predstava, pozorište nastoji da istraži razloge gubitka najmlađe publike i da pronađe najbolji način da se sa ovom, najiskrenijom publikom, ponovo uspostavi uspješna interaktivna komunikacija. Predstava je rađena na specifičan način, sa sasvim novim pristupom, bez klasične dramatizacije proznog teksta. Koristeći glumca kao biće sa svim svojim mogućnostima, reditelj sa ostatkom ekipe prolazi kroz proces koji otkriva sasvim nov pristup poznatoj priči.
Prodaja ulaznica se obavlja na biletarnici Nikšićkog pozorišta
Cijena ulaznice je 2 eura, ainformacije i rezervacije mogu se dobiti na tel. 040-213-566; 068-241-701

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci