Autor: onogost.me
Foto: cdm.me
16:54
4.11.2019.

Otvoren konkurs EU info centra za projekte saradnje u oblasti kulture

EU info centar je, u okviru EU info dana, predstavio konkurs za projekte saradnje namijenjen institucijama i organizacijama koje su kao pravna lica aktivne u kulturnom i kreativnom sektoru.


Na konkursu, koji je dio programa Kreativna Evropa, mogu da učestvuju manji i veći projekti saradnje. Traženi iznos granta za manje projekte je do 200.000 eura, što predstavlja 60 odsto prihvatljivog budžeta, a projekat podrazumijeva glavnog partnera i dva partnera. Veći projekti podrazumijevaju da iznos granta nije veći od 2.000.000 eura, što je 50 odsto ukupnog budžeta, a projekat podrazumijeva glavnog partnera i pet partnera, saopšteno je press konferenciji.

Fizička lica nemaju pravo učešća.

Konkurs je otvoren do 27. novembra.

Na Info danu su predstavljeni projekti Muzičkog centra Crne Gore Music Up Close Network i Euro Strings, kao primjeri uspješnog korišćenja fonda Kreativna Evropa i partnerstva sa referentnim evropskim muzičkim institucijama.

 

Izvor: CdM

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:09
  4.6.2020.

  Drama „Korijen i izdanci“ koju su realizovali učenici Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića osvojila je drugo mjesto na konkursu za najbolji dramski tekst u okviru prvog Festivala srednjoškolskog teatra „Dijalog 2020“.

 • 08:22
  31.5.2020.

  Vladan Desnica (1905-1967) je rođen u Zadru u imućnoj i uglednoj porodici. Otac mu je bio čuveni advokat Uroš Desnica. Njegov djed Vladimir Desnica bio je veleposjednik i predsjednik opštine u Obrovcu. Zastupao je nacionalne interese Srba u sjevernoj Dalmaciji.

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".