Autor: onogost.me
Foto: URA
13:27
18.9.2020.

Abazović čestitao Dan opštine: Nikšić zaslužuje savjesniji odnos

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je danas u svoje lično i u ime partije koju vodi građanima Nikšića Dan opštine, 18. septembar.


U čestitki Abazović je podsjetio na dane kada je Nikšić bio prepoznat kao industrijski centar.

"Nekada grad fabrika, zamro je lošim rukovodstvom i lokalne samouprave i vlasti DPS-a. Na vrhu prioriteta, u narednom periodu, moraju nam biti proizvodnja i privlačenje investicija”, naveo je on.

Kako je kazao, Nikšić, kao drugi grad po veličini u Crnoj Gori, zaslužuje mnogo savjesniji odnos prema njegovim prirodnim potencijalima. 

"Oni nisu ni upola iskorišćeni u cilju razvijanja grada pod Trebjesom. Zabrinjavajuće je i to što građani, posljednjih godina, sve više odlaze iz Nikšića. Time poručuju da u njemu ne vide budućnost, a to moramo ozbiljno shvatiti i djelovati što je prije moguće, kako bi se to promijenilo”, dodao je.

Abazović je istakao da bi upravo iskorišćavanje bogatih prirodnih resursa zadržalo građane na područje Nikšića.

„Slavna prošlost Nikšića treba da bude podstrek za nove pobjede, zarad interesa svih građana. Vraćanje starog sjaja ovog grada mora biti glavni zadatak svakoga ko ima dobre namjere i ko u društvu želi da vidi istinske promjene. Nova vlast će brinuti o tome“, zaključuje lider URA u čestitki.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:44
  21.10.2020.

  Potpredsjednik opštine Nikšić Dragan Perović obavljaće funkciju predsjednika Opštine do izbora novog predsjednika, piše u predlogu koji je dosadašnji prvi čovjek grada pod Trebjesom Veselin Grbović uputio Skupštini Opštine Nikšić.

 • 13:00
  19.10.2020.

  Crnogorski parlament sjutra bi, u nastavku konstitutivne sjednice, trebalo da izabere članove Administrativnog odbora.

   

 • 08:58
  17.10.2020.

  Ministar finansija Darko Radunović potpisao je Odluku o raspodjeli budžetskih sredstava izbornim listama koje su na izborima 30. avgusta osvojile mandate.

 • 19:47
  12.10.2020.

  Članovi Administrativnog odbora biće izabrani na sjednici Skupštine koja će biti održana 20. oktobra, saopštio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.