Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate: Riješiti problem deponije u Šavniku

milica
demokrate.me
  • Autor onogost.me
  • 18.02.2016. u 10:53

Gradska deponija u Šavniku je neuređena i ne ispunjava uslove ni da bude privremeno odlagalište otpada i odavno je potrebna sanacija i urbanizacija ili izmještenje, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Kako pojašnjavaju iz te partije ova deponija nalazi se na uzvišenju u odnosu na korito rijeke Bijele, tako da usljed kiša i slivanja ugrožava ekosistem te rijeke.

''To je samo jedan od problema sa kojima se suočava ova opština'', ističe se u saopštenju koje potpisuje članica Glavnog odbora Demokrata, Milica Istijanović.

Prema njihovim informacijama, u lokalnom Komunalnom preduzeću radi više od 20 ljudi, što je više nego dovoljno da se ta mala i nerazvijena opština održava urednom.

Ipak, o tome u kakvoj ćemo životnoj sredini živjeti sjutra, dodaje se, malo ko vodi računa, a rad u javnim preduzećima kao što je Javno komunalno ili Opština doživljava se kao prava premija, koju u današnje vrijeme imaju samo oni sa podrazumijevajućom partijskom knjižicom i oni koji mogu obezbijediti što više glasova vladajućoj partiji.

‘’Lokalnu vlast ne dotiče ni to što može biti ugroženo zdravlje stanovništva, jer deponija nije obezbijeđena, pa joj mogu prići ljudi i životinje i tako može doći do infekcije ili raznih zaraznih oboljenja’’, upozoravaju Demokrate.

''Nekontrolisano odlaganje otpada na ovoj lokaciji vrši se već više od deset godina, a riješiti ovaj problem ne znači samo ukloniti ga, već djelovati preventivno u sprečavanju njegovog nastanka. Upravo zbog toga, neophodno je da se uključe mladi i obrazovani, stručni i radni ljudi, koji će očuvati našu državu, njene ljepote od sjevera do juga i stati na put korumpiranima koji žele sve da unište'', zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.