Autor: onogost.me
Foto: Evropski tim za Nikšić
12:49
26.12.2021.

"Nikšić pretvoren u srpsku provinciju"

Nikšić je sada i na papiru pretvoren u srpsku provinciju, navode iz kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“ reagujući na današnju izjavu predsjednika Opštine Marka Kovačevića da je Srbija uplatila dva miliona eura za realizaciju projekata u tom gradu.


 „Ono što je ilegalno rađeno tokom predizbornog perioda u Nikšiću sada je i formalizovano. Umjesto sredstava iz crnih fondova kojima su kupovani glasovi i aktivista SNS koji su vršili pritisak na birače, ovog puta i zvanično od čelnika lokalne samouprave imamo potvrdu da im Aleksandar Vučić uplaćuje finansijska sredstva. To je samo još jedan pokazatelj ko stoji iza nove vlasti u Crnoj Gori, a što sada sasvim transparentno pokazuje i zvanični Beograd“, navodi se u saopštenju kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“.

Posebno, kako su kazali, čestitaju "Demokratskoj Crnoj Gori i Građanskom pokretu URA na podršci Aleksandra Vučića, uzevši u obzir da su oni ravnopravni partneri u nikšićkoj vlasti".

„Nikšić je sada i na papiru pretvoren u srpsku provinciju, a njihov udio u tome je od izuzetnog značaja. Razumijemo - problem je građanska opozicija, oni koji teže tim vrijednostima su "teroristi" i "pećinski nacionalisti", pa su, shodno tome, aranžmani sa Vučićem poželjno utočište“, piše u saopštenju.

Iz kluba odbornika „Evropski tim za Nikšić“ čestitali su i Vladi Crne Gore.

„Evropa sad je već dala takve rezultate da, umjesto njih, lokalnim upravama u realizaciji projekata pomažu centri moći iz susjedstva. Sigurni smo da ni oni u tome ne vide ništa sporno, jer su i sami u vazalskom položaju. I na kraju, niko ne može biti nezadovoljan činjenicom da će Nikšić imati dva miliona eura više u budžetu, ali pitanje je kakva je pozadina ovog “novogodišnjeg poklona” kupljenog novcem poreskih obveznika Srbije, bez njihovog znanja?! Da li je to Aleksandar Vučić uplatio akontaciju, kako bi po završetku preuzetih obaveza "legao" i ostatak?“, zaključuje se u saopštenju.

 

Ostale vijesti iz kategorije