Autor: onogost.me
Foto: privatna arhiva
20:51
5.9.2019.

OO DPS Nikšić moći će da predlaže kandidate za predsjednika partije

Večeras su u prostorijama Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić, održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora.


Na sjednici Izvršnog i Opštinskog odbora kojima je predsjedavao predsjednik OO Ivan Mitrović, članovi odbora su upoznati sa odlukom Glavnog odbora o sazivanju Kongresa DPS-a koji će se održati 30. novembra.

Usvojena su Uputstva i Plan aktivnosti Opštinske organizacije DPS CG – Nikšić, a u susret VIII kongresu.

"Na sjednici Opštinskog odbora usvojena je Odluka o kriterijumima i postupku izbora predstavnika za VIII Kongres DPS Crne Gore, prema kojoj Opštinska organizacija DPS NK, u skladu sa izbornim rezultatima na prethodnim lokalnim izborima i na osnovu principa reprezentativnosti opštinskih organizacija broji 42 predstavnika. Planom je predviđeno i održavanje sastanaka svih mjesnih odbora na kojima će članovi i simpatizeri DPS-a Nikšić imati priliku da predlože kandidate za predsjednika i zamjenika predsjednika DPS-a Crne Gore, kandidate za članove Glavnog Odbora, kao i učesnike VIII Kongresa partije", navodi se u saopštenju OO DPS-a. 

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:00
  10.7.2020.

  Odbor URA u Nikšiću, u skladu sa mjerama NKT-a održao je redovnu izbornu konvenciju na kojoj je za novu predsjednicu izabrao prof. dr Tatjanu Đurišić-Bečanović, saopštili su iz ove partije.

 • 18:07
  9.7.2020.

  Podnošenje izbornih lista Državnoj izbornoj komisiji (DIK) počeće u subotu, a za verifikaciju izborne liste potrebno je da bude podržana potpisima 4.261 birača, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

 • 13:06
  7.7.2020.

  Ivan Mitrović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić, u svom autorskom tekstu osvrnuo se danas na aktuelna politička dešavanja ocjenivši da će većinska volja građana 30. avgusta biti na strani, kako je istakao našeg Nikšića i naše Crne Gore. Tekst prenosimo u cjelosti:

 • 12:38
  7.7.2020.

  Vanredno stanje u koje ovih dana polako klizimo je posljedica neodgovornih odluka družine koja se zove Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT), a koje sve više podsjeća na partijski organ, ocjenjuju iz Radničke partije.