Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Šućur: Otvaranje Doma starih tek na proljeće, preispitaćemo sporne oglase

1_38
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.11.2020. u 11:08

Aktuelno zapošljavanje u Domu starih Nikšić, koji još nije ni završen, a čije se zvanično otvaranje očekuje tek na proljeće pokušaj je odlazeće DPS lokalne vlasti da ušićari jeftine političke poene tako što će na tim položajima primiti svoje glasače u susret izborima u martu u Nikšiću, saopštio je danas Goran Šućur, potpredsjednik nikšićkog odbora URA.

On ističe da iako Dom za stare nije završen, za tu instituciju su formirane upravljačke strukture, direktor i članovi Upravljačkog odbora i to po svemu sudeći, kako kaže, nekoliko mjeseci prije zvaničnog otvaranja koji se po najboljem scenariju očekuje tek na proljeće.

„Tu se nije stalo već je u posljednjih nekoliko dana raspisano čak 42 radna mjesta na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore za ovu ustanovu. Da se radi o očigledno partijskom zapošljavanju svjedoči i to da smo posljednjih dana dobili pritužbe građana koji su htjeli da konkurišu na ta radna mjesta ali da im je ta mogućnost odmah stopirana zbog sadržine samog oglasa“, navodi Šućur.

Šućur pojašnjava da je u oglasu navedena adresa budućeg Doma starih na kojoj je i dalje gradilište i gdje nema kancelarija da bi se građani prijavili, a osim toga naveden je, kako ističe, i kontakt broj na koji niko ne odgovara.

„Smatramo da je ovdje stvar jasna i da je ovo pokušaj DPS vlasti da pred izbore namještenim konkursima uhljebi svoje glasače za ustanovu koja će početi sa radom tek na proljeće naredne godine“, tvrdi Šućur.

Zaključuje da će nova vlast preipitati, kako naglašava, sporne oglase i uraditi njihovu reviziju kako bi ustanovila ima li elemenata krivične odgovornosti.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.