Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vukićević: Opštinski odbor DPS-a podržaće Simovića za gradonačelnika

vukucevic_simovic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.11.2020. u 07:04

Ukoliko potpredsjednik Vlade Milutin Simović dobije saglasnost Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) da bude na čelu opštine Nikšić, taj predlog podržaće i nikšićki Opštinski odbor (OO) te partije.

To je portalu Onogošt saopštio prvi čovjek DPS-a u Nikšiću, Zoran Vukićević.

Simović je, precizira, jedini kandidat za prvog čovjeka grada pod Trebjesom. Pozivajući se na navode u pojedim medijima da postoje neslaganja u nikšićkom odboru oko izbora Simovića, Vukićević komentariše kao „neprovjerene glasine i zlonamjerne spekulacije“.

„Ubijeđen sam da će biti jedinstvena podrška Milutinu Simoviću. Priča da gospodin Simović nema podršku Opštinskog odbora je u potpunosti neistinita, jer je on dugo godina koordinator ispred Predsjedništva u našem gradu i znamo koliku podršku ima od strane članova Opštinskog odbora. Sigurni smo da će se to i potvrditi na narednoj sjednici OO“, jasan je bio Vukićević.

Objašnjava da će taj predlog lično podržati, rukovodeći se njegovim „dosadašnjim profesionalnim, odgovornim i posvećenim odnosom prema svim obavezama i svakom poslu koji je obavljao“.

Da bi predlog došao do lokalnog parlamenta i dobio podršku, neophodno je da dobije saglasnost na sjednici Predsjedništva.

„Ne želimo da prejudiciramo, očekujemo da Predsjedništvo u narednim danima održi sjednicu i da saglasnost na prijedlog kandidata za predsjednika. Nakon toga, Opštinski odbor DPS Nikšić utvrdiće kandidata za predsjednika Opštine“, kazao je Vukićević.

Budući predsjednik opštine obavljaće tu dužnost do lokalnih izbora.

Funkciju vršioca dužnosti predsjednika opštine Nikšić obavlja Dragana Perovića, čiji je mandat ograničen na 30 dana.

Perović je 26. oktobra izabran na sjednici lokalnog parlamenta, nakon što je bivšem predsjedniku Veselinu Grboviću mandat prestao po sili zakona. Grbović je dan nakon svečane sjednice povodom Dana opštine, 18. septembra, napunio 67 godina.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine Nikšić na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o razrješenju predsjednika Opštine Marka Kovačevića zakazana je u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 13 časova.
Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.