Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
13:06
12.5.2020.

Atletska sezona od 13. juna

Upravni odbor usvojio je izmijenjeni kalendar takmičenja Atletskog saveza na osnovu preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, saopšteno jer iz te asocijacije.


Navodi se da izmijenjeni kalendar takmičenja predviđa početak sezone za 13.jun.

Kraj sezone planiran je za 18. decembar, atletskom trkom u Podgorici.

"Kalendarom je predviđeno je da se održe sva nacionalna takmičenja za sve uzrasne kategorije u pojedinačnoj konkurenciji. U kalendaru su prvenstva Crne Gore u višebojima za sve uzrasne kategorije, u polumaratonu i maratonu, planinskom trčanju i na cesti na 5,10 i 50 kilometara", saopšteno je iz Atletskog saveza.

Navodi se da je predviđeno održavanje i ekipnih prvenstava Crne Gore u konkurenciji pionira, mlađih juniora, juniora i seniora, atletskih mitinga u Beranama, Pljevljima i Baru, marataona i polumaratona, kao i atletskih trka povodom oslobođenja Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

Odlučeno je i da se klubovi oslobode plaćanja dosadašnje finansijske obaveze za učešća na takmičenjima.

"Sve obaveze za realizaciju atletskih takmičenja u Crnoj Gori snosiće Savez. To uključuje nabavku medalja, diploma, pehara, plaćanje službenih lica za takmičenje i korišćenja sportskih terena ili objekata za organizovanje takmičenja“, piše u saopštenju.

Najavljeno je da će Savez sve aktivnosti realizovati shodno godišnjem planu i programu rada, u svim segmentima funkcionisanja.

"Posebna briga vodiće se o realizaciji programa najboljih atletičara, kao i o najperspektivnijim juniorima. Savez će i dalje finansijski podržavati sve najbolje atletičare u realizaciji njihovih planova i programa, kao i plaćanje trenera koji rade sa njima. Savez će u saradnji sa ministartsvom sporta opredijeliti i određeni novčani iznos u cilju podrške i pomoći atletskim klubovima", saopšteno je nakon sjednice UO.

Poseban akcenat biće, kako se dodaje, na realizaciji projekta Dječija atletika.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.

 • 15:07
  18.5.2020.

  Najuspješnijim sportistima u studentskom sportu dodijeljene su danas stipendije Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza. Za osam studenata koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura za stipendije.