Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:41
5.1.2021.

Nikšić dobija novi bokserski klub

Činjenica da je Nikšić gotovo tri godine bez bokserskog kluba po svemu sudeći uskoro će se promijeniti.


Škola boksa, koja postoji već godinu, uskoro će biti preregistrovana u Bokserski klub Nikšić sa glavnim trenerom Boškom Draškovićem.

Proslavljeni bokser, osvajač zlata na Mediteranskim igrama i selektor reprezentacije Crne Gore naglašava da su trenutno polaznici uzrasta od devet do 15 godina.

“Školu boksa vodim već godinu dana, a po završetku registracije mladi takmičari će početi sa prvim nastupima. Možda bude i rekreativna grupa, ali to trenutno nije prioritet. Treninge obavljamo u Sportskom centru, i trenutno imamo oko 25 polaznika” kaže Drašković.

Izražava nadu da će se boks u gradu vratiti na mjesto koje mu pripada, kao i da će grad riješiti problem sa bokserskim prostorijama.

“Mislim da je klub od posebnog značaja. Nikšićka djeca su i te kako obdarena za borilačke sportove što je vrijeme i pokazalo. Grad treba da pruža šansu da se svi bave sportovima koje vole, tako da treba obezbjediti uslove za sve sportove koji kod nas postoje” poručuje Drašković.

Nikšićki boks je u prošlosti iznjedrio veliki broj talentovanih i uspješnih boksera, a Drašković nema sumnju da postoji veliki potencijal kod djece koja već treniraju u školi boksa.

“I te kako da uviđam veliki potencijal, ali predstoji veliki rad. Polaznicima treba posvetiti pažnju a za to su neophodni uslovi i prostorije koji će biti na raspolaganju tokom cijelog dana. Sa mnom školu boksa vodi Blažo Nikčević, nekada takmičar Sutjeske i sin proslavljenog nikšićkog boksera i trenera Milana Nikčevića” dodaje Drašković.

Po završetku regostracije kluba, kako Drašković kaže, polaznici će imati pravo nastupa na takmičenjima, a ubilježiće i svoje prve nastupe. Predsjednik kluba je Nikola Mandić, dugogodišnji sportski radnik i osnivač i trener KK Anagastum, dok, prema riječima Draškovića, veliku finansijski pomoć i podršku klub ima od Igora Spasojevića vlasnika kladionica Hemingvej.

Ostale vijesti iz kategorije