Autor: onogost.me
Foto: UCG
20:19
7.2.2020.

Testiran četvorostruki šampion Evrope

U Dubrovniku su danas profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili antropometrijsko mjerenje igrača Vaterpolo kluba Jug, najuspješnijeg kluba u Hrvatskoj, sa osvojena 64 trofeja.


Vaterpolo klub Jug je osnovan 1923. godine u Dubrovniku, a njegovi igrači su 36 puta bili prvaci Hrvatske, 16 puta osvojili  nacionalni Kup, a imaju i četiri titule u regionalnoj Jadranskoj ligi. Takođe, četiri puta su osvojili Ligu šampiona, jednom Len kup, a imaju i po dva osvojena Superkupa Evrope i Kupa pobjednika kupova.

Prof. dr Duško Bjelica je realizovao mjerenja sa svojim saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem. On se zahvalio stručnom štabu i igračima Juga na odličnim uslovima tokom mjerenja i naglasio da bi svaki uspješni sportski kolektiv i u vaterpolu trebao da koristi neku vrstu dijagnostičkih alata za testiranje i evaluaciju sportista, kao i za kreiranje trenažnih procesa.

"Potrebno je pratiti i primjenjivati dostignuća savremene sportske nauke, a time i specifične dijagnostike", zaključio je profesor Bjelica.

Stručni štab ekipe Juga, na čelu sa trenerom Vjekoslavom Kobešćakom koji je prisustvovao mjerenju, dobio je uvid u kompletne parametre morfološke dijagnostike, a vaterpolistima su takođe izmjerene i vrijednosti debljine kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela. Osim trenera Kobešćaka, mjerenju su prisustvovali pomoćni trener Đani Pecotić i kondicioni trener Dajana Karaula.

Ostale vijesti iz kategorije