Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Samo 12 igrača otišlo u Španiju, četiri otkaza uoči polaska!

dragan_djukic_nasa
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 22.06.2018. u 11:29

Muška rukometna reprezentacija na Mediteranskim igrama u Taragoni nastupaće sa 12, umjesto sa 16 igrača.

Od puta u Španiju odustali su Ivan Perišić (nezvanično: klub mu nije dozvolio učešće na Ml jer nijesu pod okriljem IHF), Branko i Stevan Vujović i Mirko Radović (nezvanično: povrede, umor).

Četiri igrača trebalo je da u Taragoni predvode nacionalni tim u mečevima sa Slovenijom i Egiptom (grupna faza), potvrdili su selektoru Draganu Đukiću sigurni dolazak nakon kvalifikacione utakmice za SP sa Hrvatskom 14. juna (prije sedam dana). Prije toga, ista potvrda je stigla u aprilu i januaru. Dan pred put četiri mjesta su upražnjena, a nemoguće je izvršiti promjenu (jasne propozicije, lista je zaključena).

Priča oko Mediteranskih igara i učešća obje selekcije počela je u oktobru prošle godine, razgovorom predsjednika RSCG Zorana Radojičića i prvog čovjeka Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića. Dogovor je uspostavljen, na oduševljenje obje strane. COK je ispoštovao rukometni sport karte su kupljene, oprema podijeljena, obezbijeđen smještaj i sve ostalo što prati tako veliko takmičenje.

Do juče je javnost pričala o Vuku, danas o Stevanu, sjutra će možda o Marku ili Janku… Oni koji su, možda, do juče osuđivali nekoga kako ne igra za svoju državu, sada su u istoj koži. Nažalost, mnogi igrači ne shvataju da gube priliku da se predstave na velikoj sceni, takmičenju, time i šansu za bolji ugovor, novi klub… I sve to dok u redu za nacionalni dres čekaju momci od Primorja do sjevera Crne Gore, a uskraćeno im je iskustvo igranja sa rukometnim velesilama.

Bilo kako bilo, 12 momaka, od čega dva golmana, u subotu, u 12h protiv Slovenije moraće brže i bolje da trče, više šutiraju i pogađaju, da se čuvaju od isključenja i da ne dozvole Slovencima da lako poentiraju na Mediteranskim igrama.

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.