Autor: Branko Čupić
Foto: Savo Prelević, privatna arhiva
12:55
30.1.2020.

Alen Muratović donirao lopte RK Trebjesa

On je primjer entuzijazma, posvećenosti i strasti prema rukometu, sportu i klubu. Energija koju prenosi na saigrače i navijače je ogromna, rekao je svojevremeno Viktor Garsija Piljo za Alena Muratovića, koga je trenirao u Kangasu od 2013. godine.


I bio je u pravu. Alen Muratović, jedan od najboljih crnogorskih rukometaša svih vremena, a svojevremeno najskuplji igrač na svijetu, sa uspjehom nastupa za španski Kangas.

Naš proslavljeni sugrađanin još jednim sjajnim gestom je pokazao da ne zaboravlja ni svoj grad ni svoju državu.

“Veliki gest je donacija sportske opreme našem klubu Trebjesa. Opšte je poznato da je Alen od malih nogu vezan za naš grad gdje od davnih dana dolazi na sve svoje odmore i gdje ima puno prijatelja i rodbine, a jedan od njih je svakako i naš trener Miloš Bošković sa kojim je nekada dijelio svlačionicu. Ovim putem Upravni odbor kluba, te svi igrači zahvaljuju Alenu na znaku pažnje i lijepoj donaciji orginalnih lopti „Kempa“ za igru”, kazali su iz nikšićkog kluba.

Alen trenutno nastupa u ekipi Kangasa koji igra u Asobal ligi, a van rodnog grada nastupao je za Budućnost, Lovćen, Valjadolid i njemački Flensburg, dok je za Reprezentaciju Crne Gore odigrao 16 zvaničnih utakmica i postigao 88 golova. 

Ostale vijesti iz kategorije