Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Alen Muratović donirao lopte RK Trebjesa

83873854_626253238173550_8027269085672767488_n
Savo Prelević, privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.01.2020. u 07:52

On je primjer entuzijazma, posvećenosti i strasti prema rukometu, sportu i klubu. Energija koju prenosi na saigrače i navijače je ogromna, rekao je svojevremeno Viktor Garsija Piljo za Alena Muratovića, koga je trenirao u Kangasu od 2013. godine.

I bio je u pravu. Alen Muratović, jedan od najboljih crnogorskih rukometaša svih vremena, a svojevremeno najskuplji igrač na svijetu, sa uspjehom nastupa za španski Kangas.

Naš proslavljeni sugrađanin još jednim sjajnim gestom je pokazao da ne zaboravlja ni svoj grad ni svoju državu.

“Veliki gest je donacija sportske opreme našem klubu Trebjesa. Opšte je poznato da je Alen od malih nogu vezan za naš grad gdje od davnih dana dolazi na sve svoje odmore i gdje ima puno prijatelja i rodbine, a jedan od njih je svakako i naš trener Miloš Bošković sa kojim je nekada dijelio svlačionicu. Ovim putem Upravni odbor kluba, te svi igrači zahvaljuju Alenu na znaku pažnje i lijepoj donaciji orginalnih lopti „Kempa“ za igru”, kazali su iz nikšićkog kluba.

Alen trenutno nastupa u ekipi Kangasa koji igra u Asobal ligi, a van rodnog grada nastupao je za Budućnost, Lovćen, Valjadolid i njemački Flensburg, dok je za Reprezentaciju Crne Gore odigrao 16 zvaničnih utakmica i postigao 88 golova. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.