Autor: onogost.me
Foto: Poster
11:13
28.8.2021.

Note panka, roka, džeza i bluza odjekivaće gradom

Tvrđava Bedem će u nedjelju i ponedjeljak biti domaćin muzičkog spektakla, u okviru kojeg su planirane bluz-džez i pank-rok tematske večeri. 


Kako je za naš portal najavio Predrag Nikolić, jedan od organizatora, već sjutra veče planiran je nastup bluz i džez bendova, a u nastupima bendova došlo je do male promjene u odnosu na najavu.

“Džez bend Mp trio iz Podgorice će otvoriti veče, potom će nastupiti stari nikšićki bluzeru Kind of blues potpomognuti sa Šulom Jovovićem i Danijelom Petkovskim. Norman baker trio, bend iz Engleske, neće nastupati, jer je u toj državi Crna Gora na crvenoj listi za putovanja, zbog situacije sa korona virusom. Umjesto njih će se pojaviti Sanja Raičković i Piva džez”, rekao je Nikolić za portal Onogošt.

Već u ponedjeljak veče nikšićka publika će imati priliku da čuje nastupe rok i pank bendova. Nikolić je najavio da će prvi na scenu izaći bend Parampaščad, koji promoviše novi album.

“Zatim će na scenu izaći nikšićki pank-rok bend Pankreas, a planirano je da se i proslavi rođenadan navijačke grupe Fap mašina, te da se najavi povratak FK Čelik na fudbalsku scenu Crne Gore. Za kraj večeri nastupiće jedan od omiljenih bendova Nikšićanima, grupa Kanda, Kodža i Nebojša. Prve ili druge večeri, još nije odlučeno, biće i najava hercegnovskog Strip festivala”, najavio je Nikolić.

Prema njegovim riječima muzička dešavanja na Bedemu u naredna dva dana biće uvertira za organizaciju bluz-džez festivala naredne godine. Cijena ulaznice za jedno veče biće tri eura, a kompletan prihod od prodaje karata biće namijenjen u humanitarne svrhe. Za ulaz na muzički spektakl biće potrebna potvrda o vakcinaciji, negativan pcr ili antigenski test ili potvrda da je osoba prebolovala covid19 u poslednjih 180 dana.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:09
  28.10.2021.

  Radio Televizija Crne Gore objavila je javni konkurs za izbor nove kompozicije za Pjesmu Evrovizije 2022, koji je otvoren do 10. decembra ove godine.

 • 09:08
  16.9.2021.

  Nikšićanka Ivana Čupić godinama gradu uspješnu karijeru. Na nedavno održanom takmičenju Miss Freedom of the World u Sofiji odnijela je titulu Miss Freedom Balkan 2021, dok je u Atini, na Miss Tourism Planet takmičenju, proglašena za prvu titulu Miss Fashion Model.

 • 07:36
  30.8.2021.

  Na maloj sceni Tvrđave Bedem večeras, sa početkom u 20h, održaće se tematsko muzičko veče posvećeno ljubiteljima pank-rok zvuka.

 • 08:26
  29.8.2021.

  Na maloj sceni Tvrđave Bedem večeras, sa početkom u 20h, održaće se tematsko muzičko veče posvećene ljubiteljima bluz-džez zvuka.