Autor: onogost.me
Foto: NVO Gramofonska ploča
16:17
9.4.2022.

Šobić najtraženiji na sajmu audio uređaja, opreme i nosača zvuka

Četvrti Međunarodni sajam audio uređaja, opreme i nosača zvuka, u organizaciji NVO Gramofonske ploče Crna Gora Montenegro Records, okupio je veliki broj kolekcionara, ali i ljubitelja vinila danas u Podgorici.


Među izlagačama dosta je kolekcionara iz Crne Gore, ali i iz regiona, pa su ploče doputovale iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Albanije, a među onima koji su prvi put prikazali svoje vinile ovdašnjoj publici, je i Vlado Soldo iz Sarajeva.

"Prvi put dolazim i izlažem, ne samo u Crnoj Gori već inače. U BiH, odnosno Sarajevu nemamo sajmove i berze ploča. Ovo je moja lična kolekcija koju sam donio, pa mi je za svaki komad koji prodam žao, ali šta da radim, bože moj. Volim da vrtim, jednu prodam, pa za te novce kupim drugu ploču ili zamjenim", ispričao je on, dodajući da je neke od vinila iz svoje kolekcije ipak ostavio kući, jer nisu na prodaju.

"Kući sam ostavio Zabranjeno pušenje, Azru... ima nekih naslova koje nikada ne bih prodao, bez obzira na cijenu koja bi se mogla dostići", istakao je Soldo, a potom otkrio i za koje ploče su bili najviše zainteresovani kupci i kolekcionari iz Crne Gore.

"Najveće interesovanje u svakom slučaju je za Šobića. Već mi je otišao jedan, tako da mislim da je on legenda crnogorska i to najviše ide. A pored toga, prodao sam Atomsko sklonište, Daleka obala , Balaševića, Smak... uglavnom ex-Yu muzika", nabrojao je on.

Sajam je zvanično otvoren u 12 sati danas, a posjetioci će moći da obiđu štandove do zatvaranja šoping mola.

"Ovo je prilika da izrazimo zahvalnost i poštovanje za veliki iskorak koji je organizator sajma NVO Gramofonske ploče Crna Gora Montenegro Records, načinio u prethodnim godinama u cilju profilisanja sajma kao manifestacije međunarodnog karaktera, čemu svjedoči i sjajan odziv ovogodišnjih izlagača, među kojima su i predstavnici gotovo svih zemalja iz našeg okruženja", kazao je prilikom zvaničnog otvaranja Ivan Popović, ispred Sekretarijata za kulturu i sport, koja je pokrovitelj ove manifestacije.

Nakon toga, crnogorski muzičar i predstavnici NVO Gramofonske ploče Crna Gora Montenegro Records, simbolično su potpisali ugovor na gramofonskoj ploči.

Izvor: Vijesti

 

Ostale vijesti iz kategorije