Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
10:43
31.7.2020.

Nema životno ugroženih pacijenata, 47 na liječenju

U Opštoj bolnici Nikšić nema životno ugroženih pacijenata, a na liječenju se trenutno nalazi 47 kovid pacijenta.


Na Infektivnom odjeljenju je 39 pacijenata, od kojih je kod 29 potvrđeno prisustvo virusa, dok se za njih deset čekaju rezultati. Na odjeljenju psihijatrije smješteno je osam pacijenata.

„Nemamo trenutno životno ugroženih pacijenata, svi su stabilninih vitalnih funkcija“, rekao je direktor te zdravstvene ustanove Ilija Ašanin.

Kako je kazao, tokom dana planiraju da otpušte pet pacijenata koji su izliječeni.

„Danas je planirano da se otpušti prvi pozitivni kovid psihijatrijski pacijent koji živi u Budvi. U Opštoj bolnici smješteni su pacijenti iz sjeverne regije, kao i iz primorja, koji su psihijatrijski slučajevi kod kojih je potvrđen virus“, kazao je Ašanin.

Nijedan medicinski radnik koji je zaposlen u Opštoj bolnici, kako je kazao Ašanin, nije kovid pozitivan.

„Imamo jednog ljekara koji se liječi od kovid infekcije iz druge ustanove i njegovo zdravstveno stanje je stabilno“, naveo je Ašanin.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:08
  5.8.2020.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 481 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 50 novopozitivnih slučajeva infekcije.

 • 08:48
  5.8.2020.

  Osim kvaliteta, važno je da vakcina protiv novog virusa korona bude i jeftina, kako bi bila dostupna što široj svjetskoj populaciji, smatra epidemiolog u penziji Novica Vujošević, poručujući da ne bi trebalo sumnjati u intelektualno poštenje onih koji rade na njenom pronalasku.

 • 21:53
  4.8.2020.

  Tokom karantina svako se na svoj način snalazio oko toga čime se zabavlja i kako pokušava da sačuva fizičko i psihičko zdravlje. Izbor je kod mnogih pao na muziku, i to ne samo na slušanje, već i na sviranje nekog instrumenta ili učenje kako da sviraju neki instrument. Jedno istraživanje bavilo se efektima baš takvih postupaka na mentalno zdravlje učesnika.

 • 17:27
  4.8.2020.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 456 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 60 novopozitivnih slučajeva infekcije.