Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Šavnik ulažu preko dva miliona eura

39846627_316893182391623_4889606514563612672_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 21.08.2018. u 14:23

Cilj lokalne uprave u Šavniku, koja je dobila još jedan mandat, je da zaustavi odlazak mladih. Zato će u taj grad, u ovoj građevinskoj sezoni, država uložiti 2 miliona i 300 hiljada eura, saopštio je prvi čovjek grada Mijomir Vujačić.

U novom mandatu lokalna uprava nastavlja što je i započela. Radi saobraćajnice, gradska ulica vrijedna je 670 hiljada eura, lokalni putevi, a krpe i udarne rupe. Rade i ruralnom području.

"Sve kad se uzme u obzir, ove godine ćemo uložiti preko 2 miliona i 300 hiljada eura," kaže prvi čovjek opštine Mijomir Vujačić.

Pomaci su evidentni i iz ugla građana kaže Ranko Šušić.

"To se najbolje može vidjeti na gradilištima u Šavniku. Čini mi se da i država i lokalna samouprava ulaže dovoljno sredstava u razvoj, vjerujemo da će biti bolje," saopštio je Šušić.

Komunalna infrastruktura važna je za Šavnik, svaki objekat u narednom periodu biće povezan sa izgrađenim postrojenjem. Započeli su i radove iz oblasti vodosnabdijevanja.

"To znači da ćemo mi zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja uložiti preko 200 hiljada u projekte iz oblasti vodoprivrede," rekao je Vujačić.

Cilj svih projekata je da zadrže postojeće stanovništvo i mlade, da zaustave trend odlaska, da se u Šavnik dolazi, a ne odlazi, rekao je Vujačić.

rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Nikšićki SDP pozvao je Demokrate da se distanciraju od predsjednika Opštine, Marka Kovačevića, čije javno djelovanje "nanosi dugoročnu štetu ugledu i vrjednostima koje ponosno baštini grad".
Demokratska partija socijalista pozvala je predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da "jednom stane iza svojih riječi". Oni su kazali da ostaje da se vidi da li će Demokrate stati iza riječi predsjednika Skupštine opštine Nikšić Nemanje Vukovića, koji dolazi iz njihovih redova i da li će dizanjem ruke za izglasavanje nepovjerenja Kovačeviću, sa riječi preći na djela.