Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ekipe CEDIS-a u avgustu intervenisale 1.847 puta

cedis-zastava-03
CEDIS
  • Autor onogost.me
  • 19.09.2020. u 11:39

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u avgustu preuzeli ukupno 211.070.466 kWh električne energije, što je za oko 20 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštinama Regiona 4 (Budva, Bar i Ulcinj) zabilježen je pad preuzete energije od oko 40 odsto u odnosu na vrijednosti ostvarene tokom avgusta prošle godine, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Najviše električne energije,kako dodaju, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

“Na nivou sekundarne mreže u pripremnoj fazi su četiri investiciona projekta, čija je planirana vrijednost oko 350 hiljada eura. U toku su radovi na trafosotanici 10/0,4kV “Eurozox” u Danilovgradu i izgradnji stubne trafostanice 10/0,4 kV “Bušnje 2” u Pljevljima, kao i radovi na izgradnji dvosistemskog dalekovoda 10 kV “Petnjica” u Beranama. Za ove investicione radove izdvojeno je oko 150 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Na distributivnu mrežu je tokom avgusta priključeno 345 novih korisnika.

“Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 969 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 330 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma”, saopšteno je iz CEDIS-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP) podsjetili su sve privredne subjekte koji se bave trgovinom da ne mogu obavljati svoju djelatnost tokom Praznika rada koji obuhvata 1. i 2. maj odnosno srijedu i četvrtak.
Država je prošle godine na radne sporove potrošila oko 10,6 miliona eura, kazala je Pobjedi Zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore Bojana Ćirović.