Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Razmatrana mogućnost izgradnje regionalnog reciklažnog centra

sastanak_oppstina
Opština Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2021. u 13:24

U Opštini Nikšić danas je održan sastanak na kojem je razmatrana mogućnost izgradnje regionalnog reciklažnog centra.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Marko Kovačević sa saradnicima, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma prof. dr Ratko Mitrović, Igor Jovanović i Dušan Bugarin iz  Direktorata za ekologiju, predsjednici opština Žabljak, Šavnik, Plužine i Tivat, Veselin Vukićević, Jugoslav Jakić, Mijuško Bajagić i Željko Komnenović, potpredsjednik Opštine Kotor Siniša Kovačević, sekretarka Sekretarijata za zaštitu prirode i kulturne baštine Opštine Kotor Bojana Petković, sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi Dejan Radonić i direktor D.O.O. “Čistoća” iz Herceg Novog, Vasilije Seferović.

“Svi prisutni su se saglasili da se opštine suočavaju sa velikim problemom upravljanja otpadom i podržali inicijativu za izgradnju regionalnog  reciklažnog centra. Konstatovano je da je prvi korak u tom pravcu  izrada studije u kojoj bi se jasno definisali osnovni parametri bitni za realizaciju ovog  velikog i kompleksnog projekta, kao što su količina otpada, udaljenost od opština i troškovi  transporta, tehnologija koja bi se koristila prilikom obrade otpada, kao i potrebna finansijska sredstva”, navodi se u saopštenju Službe za saradnju, poslove predsjednika i infromisanje.

Ministar Mitrović je, kako dodaju, izjavio da će Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma što prije, u saradnji sa opštinama i stručnim konsultantima, otpočeti izradu studije izvodljivosti i formirati Komisiju sa zadatkom da se pronađu najbolji  modaliteti za realizaciju ideje o izgradnji regionalnog reciklažnog centra.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Inovaciono-preduzetnički centar (IPC) “Tehnopolis” u okviru Dana nauke i inovacija u svojim prostorijama u Nikšiću organizuje sajam pod nazivom „Texpo: Inspirišemo, stvaramo, inoviramo, razvijamo“.