Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvoren SMS broj i žiro-račun za pomoć građanima Ukrajine

16369635341712jkqnizpi89cu-i_1118x745
Crveni krst
  • Autor onogost.me
  • 28.02.2022. u 21:17

Crveni krst Crne Gore (CKCG) aktivirao je žiro-račun kao i sms broj, putem kojeg građani mogu donirati određena sredstva, u cilju pružanja podrške ugroženom stanovništvu Ukrajine.

Broj žiro-računa putem kojeg građani mogu uplatiti sredstva je 520-5188-31 kod Hipotekarne banke, dok je broj za slanje sms poruka 15888, kod sva tri mobilna operatera- Telekoma, Telenora i M-tela.

Cijena sms poruke iznosi jedan euro.

“Prema posljednjim informacijama koje smo dobili od Međunarodnog pokreta Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca, za sada se još uvijek ne preporučuje slanje materijalne pomoći, zbog ograničenih prijemnih kapaciteta, ali se očekuje da će se transport organizovati tokom narednih nedjelja. Imajući to u vidu, ali i zbog činjenice da kao humanitarna organizacija želimo da pružimo mogućnost građanima da doniraju željena sredstva, apelujemo da se prikuplja higijena za žene i bebe (pelene, vlažne maramice, ulošci) i setovi za prvu pomoć”, navodi se u saopštenju CKCG.

Kako su istakli, na teritoriji Crne Gore se prema posljednjim informacijama već nalazi manji broj ukrajinskih porodica i shodno tome u nekim opštinskim organizacijama smo počeli primati prve zahtjeve za pomoć.

“Takođe, informišemo javnost da je Crveni krst Crne Gore u kontinuiranoj komunikaciji sa predstavnicima Međunarodnog komiteta, Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i Crvenog krsta Ukrajine, kako bi u skladu sa potrebama, djelovao i pružio neophodnu podršku ugroženom stanovništvu Ukrajine”, zaključuju u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca, predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković sa komandirom Službe zaštite i spašavanja Slavkom Tadićem, obišao je radove na izgradnji  Vatrogasne stanice, projekta vrijednog 3.3 miliona eura.
Danas je na Trgu slobode, u okviru Vaskršnjeg pazara, obilježen Međunatodni dan vatrogasaca, kome je prisustvovao veliki broj žitelja grada pod Trebjesom.