Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Pauk” stigao u Nikšić

Facebook/Nemanja Vuković
  • Autor onogost.me
  • 01.11.2022. u 13:04
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković na svom Facebook profilu naveo je da su od danas nikšićka Komunalna policija i Parking servis "jači" za specijalno vozilo "pauk".

To će, kako je naveo, u značajnoj mjeri unaprijediti efikasnost rada Komunalne policije u dijelu kontrole i sankcionisanja nepropisnog parkiranja, a ujedno i motivisati naše sugrađane da se parkiraju na za to predviđenim mjestima i u skladu sa propisima.

"To neće samo doprinijeti boljim poslovnim rezultatima naših preduzeća, već i većem stepenu komunalnog reda i saobraćajne kulture u našem gradu. U cilju unapređenja bezbjednosti i kvaliteta života naših sugrađana, potrudićemo se da u narednoj godini obezbijedimo sredstva za nabavku najpouzdanijeg sistema za rješavanje problema u saobraćaju – “Oko sokolovo”, istakao je Vuković.

Podsjetimo, zadaci Parking servisa d.o.o. Nikšić biće:

– premještanje vozila po naredbi Komunalnog policajca (utovar, prevoz na drugo mjesto određeno za čuvanje premještenih vozila, istovar i čuvanje vozila);

– predaju premještenog vozila vlasniku odnosno korisniku vozila;

– vođenje evidencije primljenih i vraćenih vozila po mjestu određenom za čuvanje premještenih vozila. Sadržaj evidencije utvrđuje direktor privrednog društva;

– u situacijama kada manipulativni prostor onemogućava rad specijalnom vozilu „pauk“ ili pod uslovima iz člana 31 Odluke o javnim parkiralištima na teritoriji Opštine Nikšić („Službeni list Crne Gore-Opštinski propisi“, br. 53/19 i 13/22) do dolaska specijalnog vozila „pauk“, po nalogu komunalnog policajca vozilo se može privremeno blokirati posebnim uređajem – „lisicama“.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Za opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) bi bolje bilo da se zove Princeze na zrnu graška jer kako drugačije okarakterisati ekipu koja svakodnevno iznosi neistinite konstrukcije, zaboravlja šta su oni napravili od Nikšića, a onda kada sretnu bilo kog funkcionera lokalne vlasti pokušavaju da objasne kako niko od njih pojedinačno nema veze sa onim što njihov odbor saopštava i bivaju uvrijeđeni ako ih neko mrko pogleda ili im onako kako zaslužuju kaže da ne govore istinu, pa opet đuture kao odbor rone suze u saopštenjima.
    Opštinski odbor (OO) DPS saopštio je da je sinoć direktor Sportskog centra Boško Drašković fizički nasrnuo na predsjednika OO DPS Nikšić i šefa Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić Borisa Muratovića. Portal Onogošt je kontaktirao Draškovića povodom ovih optužbi i odgovor čekamo.