Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska se pojačava: U Nikšić stigli Džonson, Krivokapić i Vuković

ce038bcf34a595b2d3baf48fa48e4906_xl
kosarka.me
  • Autor onogost.me
  • 25.08.2017. u 07:43

Košarkaški klub Sutjeska ima ozbiljnu intenciju da se preko kvalifikacija domogne novoformirane ABA 2 lige - Nikšićani su se u tom cilju značajno pojačali, dovevši su svoje redove Amerikanca Brendona Džonsona, te dva crnogorska košarkaša, Miloša Krivokapića i Stefana Vukovića.

Trener ekipe iz grada pod Trebjesom, Vladimir Todorović, na raspolaganju za iskušenja u predstojećoj sezoni imaće jednog od najboljih plejmejkera u prošlogodišnjem mađarskom šampionatu. 30-godišnji, 183cm visoki Amerikanac bilježio je u dresu Soprona 17 poena po meču, 5,8 asistencija i čak 5,1 skokova.

Džonsonu će podrška u režiji biti povratnik u crnogorsku ligu nakon iskustva u austrijskom Gracu, 21-godišnji Tivćanin Miloš Krivokapić. Bivši plej Teoda je tokom svog prvom inostranog angažmana knjižio 11,1 poen, 3,2 skoka i 3,1 asistenciju po utakmici.

Novi igrač Sutjeske i je i 24-godišnji Budvanin Stefan Vuković. Bek, koji je u prošlu sezonu počeo u Portorožu (u  Sloveniji prosječno bilježio 10,4 poena i 5 skokova), stiže iz Ibra gdje je proveo završni dio proteklog šampionata, sa prosječnim učinkom od 7,6 poena i 2,6 skokova.

U Nikšić je stigao i drugi Amerikanac, Robert Habs III, koji već nekoliko dana trenira sa svojim novim saigračima.

Kvalifikacioni turnir za popunjavanje ABA 2 lige,  kroz koji će Sutjeska pokušati da se pridruži Lovćenu i Teodu, biće održan od 27. do 29. septembra u Laktašima. 

 

Izvor: kosarka.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjajna partija Sutjeske na otvaranju ABA 2 lige - Nikšićani su ubjedljivo slavili na gostovanju Rabotničkom 71:58.