Autor: onogost.me
Foto: CEDIS
17:30
17.10.2020.

Preuzeto šest odsto manje električne energije

Korisnici elektrodistributivnog sistema u septembru su preuzeli šest odsto manje električne energije u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je CEDIS.


Tako je u Budvi, Baru i Ulcinju zabilježen pad od 20 odsto u odnosu na vrijednosti ostvarene tokom septembra prošle godine.

"Najviše električne energije, oko 39 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2)", navode iz CEDIS-a.

Očitano je ukupno 385.845 brojila, odnosno 94 odsto od ukupnog broja.

"Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto. Ekipe Sektora za održavanje su u septembru 1884 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 342.354 hiljada eura", kazali su iz CEDIS-a.

Prethodnog mjeseca na nivou sekundarne mreže završeni su radovi, na oko 840 hiljada eura vrijednim projektima, od kojih je najviše sredstava izdvojeno za izgradnju trafostanice 10/0,4 kV “Rafailovići 1 - Nova”. Tokom septembra zamijenjen je i transformator u trafostanici 35/10 kV „Centar - Berane 2“.

"Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 871 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 330 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma", kazali su iz CEDIS-a.

Ostale vijesti iz kategorije