FOTO: Građani uporno upozoravaju na lošu rasvjetu u gradu, nadležni “gluvi” na njihove apele

Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 14.11.2023. u 07:59
Iz lokalne uprave su u martu ove godine najavljivali da će zamjenom starih novim led sijalicama na ukupno 10.765 stubova "Nikšić izaći iz mraka definitivno", te da ćemo "sad kad to riješimo, biti mirni 20 godina". Međutim, prema reakcijama čitalaca koji nam svakodnevno pišu ovim povodom, naš grad je u nikad većem mraku.

“Rasvjeta ne funkcioniše uopšte, na ulazu u Nikšić ne radi uopšte rasvjeta, na pješačkim prelazima ne radi rasvjeta, na velikom mostu koji vodi do stadiona rasvjeta ne radi, ispred bazena rasvjeta ne radi, na parkingu Sportskog centra ne radi, na Bulevaru dosta rasvjete ne radi, na kružnim tokovima i dalje je stara rasvjeta i od 10 sijalica rade samo tri”, ovako čitalac portala Onogošt opisuje sliku našeg grada u noćnim časovima.

Kako dodaje, mnogo je opasno jer rasvjeta ne radi i oko pojedinih škola, na pješačkim prelazima…

“Rasvjeta u koju je uloženo 10 miliona je katastrofa, uopšte ne funkcioniše ono što su najavili kao najveći projekat opštine Nikšić da će oni odmah preko programa znati da je svetiljka u kvaru i ekipa izaći na teren da popravi. Ovo već ne radi mjesecima”, dodaje on.

Podsjeća da projekat rasvjete trebalo da bude gotov u junu mjesecu.

“A ni dan danas nije gotovo, još mnogo starih svetiljki ima po Nikšiću. Bruka!”, zaključuje on.

Podsjetimo, sredinom februara počela je zamjena postojeće javne rasvjete novom led rasvjetom. Računica lokalne vlasti je da će ova zamjena oštinskoj kasi donijeti uštedu od 500.000 eura.

Elaboratom za javnu rasvjetu su ustanovili da na teritoriji opštine Nikšić postojalo 10.765 sijaličnih grla, od toga preko 3.000 nije radilo.

Kako je tada kazao sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Vidak Krtolica, više neće biti potrebe da građani prijavljuju kvarove.

“Ako dođe do nekog kvara, iskakanja, na kompjuteru će odmah prikazati problem, tako da građani više neće morati da obavještavaju, nego će sve biti kompjuterizovano“, kazao je tada Krtolica, dodajući da je rok na sijalična grla 20 godina.

Projekat vrijedan 9,5 miliona eura sa slovenačkom firmom „Javna razsvjetljava“ potpisao je u septembru prošle godine predsjednik Opštine Marko Kovačević.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  5

  1. Niksic nikad mracniji. Tek da su obnovili stare, u odnosu na ove nove su top bile. Makar se vidjelo nesto. Neko je dobro zaradio na ove kineske svetiljke

  2. Rasvjeta ne radi ni u dijelu ulice ispred bolnice a park je takodje pod mrakom, al eto bitno je da su se oni dobro ugradili u cijenu od skoro 900e po komadu

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.