Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
09:21
4.3.2021.

ODT: Od početka godine zbog kršenja epidemioloških mjera optužene 74 osobe

Tužilac i portparol ODT u Nikšiću Stevo Šekarić kazao je da će nikšićko Tužilaštvo pokrenuti postupke protiv svih prijavljenih osoba, pa i predstavnika političkih partija za koje se dokaže da su organizovali skupove kojima su kršili mjere protv širenja virusa korona. On je istakao da su od početka godine optužene 74 osobe.


„Od počeka godine do danas u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću prijavljena su 72 lica koja nijesu postupala po naredbama kojima se određuju mjere za sprečavanje širenja virusa korona“, kazao je Šekarić za RTCG.

Istakao je da su u istom periodu zajedno sa ranijim slučajevima optužene 74 osobe.

Govoreći o okupljanjima i kršenjima mjera tokom predizborne kampanje za lokalne izbore u Nikšiću, Šekarić tvrdi da će odgovarati svi koji prekrše naredbe.

„Tužilaštvo će pokrenuti postupke protiv svih prijavljenih lica, pa i predstavnika političkih partija gdje iz prikupljenih dokaza bude proizilazilo  da se u njihovim radnjama stiču elementi krivičnog djela“, kazao je on.

Pozvao sve građane Nikšića da se pridržavaju predviđenih mjera i zaštite sebe i druge.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:23
  22.4.2021.

  Zajednica opština Crne Gore prodružila se apelu UNICEF-a da se škole otvore uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Kako su istakli, lokalne uprave su spremne da svoje prostore ustupe za realizaciju vannastavnih aktivnosti, što bi, nakon godinu izolacije, imalo značajan uticaj na učenje, fizičko i mentalno zdravlje djece i adolescenata.

 • 11:40
  22.4.2021.

  Crnogorskim ugostiteljima je uključena struka, a Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je na taj način pokazala odgovornost, saopštila je NVO Ugostitelji Crne Gore.

 • 11:07
  22.4.2021.

  Danas se obilježava Dan planete Zemlje.

 • 09:47
  22.4.2021.

  I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putevima, preventivnih aktivnosti, ograničenja kretanja u međugradskom saobraćaju, kao i pojačanih kontrola vozača, na putevima u Crnoj Gori je tokom aprila povećan broj nezgoda, u kojima je, nažalost, život izgubilo šest osoba, od kojih su čak tri bile mlađe od 25 godina, saopšteno je danas iz Uprave policije.