Autor: onogost.me
Foto: Deiter Reinhard
08:12
19.4.2021.

Nikšićanka Milica Ćuić sportsku karijeru i život gradi u Osnabriku

Košarkašica iz grada podno Trebjese Milica Ćuić (Milošev), prije nekoliko godina unazad je našla sigurnu sportsku luku u Njemačkoj. 


Duže od četiri godine brani boje njemačkog prvoligaškog kluba Osnabrik Pantersa, koji u samom finišu tekuće sezone bilježi odlične rezultate. Krilna igračica karijeru već duže od deset godina gradi van Nikšića, a upisala je i nastupe za nacionalni tim.

“Košarkom sam počela da se bavim sa 13 godina u KK Bonus iz Nikšića kod Mirka Baletića. Odmah, sljedeće sezone prešla sam u Budućnost u Podgoricu. Prije Njemačke igrala sam u českom prvoligašu Trutnovu. Igrala sam za sve mlađe selekcije reprezentacije Crne Gore te sam bila sa seniorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Pragu gdje je i bio moj zadnji nastup za reprezentaciju”, kaže Ćuićka za portal Onogošt.

U Osnabrik je došla kada je klub bio njemački drugoligaš u sezoni 2016/17. Boravak u Njemačkoj joj prija i na privatnom, a tamo je upoznala muža Sašu i dobila dijete.

„Došla sam u Osnabrik Panterse u sred sezone 2016/17. Klub je igrao drugu njemačku ligu sa ambicijama ulaska u prvu ligu. Saša se pridružio klubu kao savjetnik i pomoćni trener u sezoni 2018/19, i krajem te sezone postignuti su veliki uspjesi, plasman na Final four Kupa i priželjkivani ulazak u 1. Bundesligu. Nakon povrede i operacije ukrštenih ligamenata, te rođenja djeteta u aprilu 2020. vratila sam se na poziciju jedne od ključnh igračica Osnabrika, U međuvremenu, Saša je postao sportski direktor i glavni trener kluba“, nastavlja priču Milica.

Ćuićka kaže i da je zajedno sa susprugom klubu donijela određeni „naš stil“.

„U jednoj jako rijetkoj situaciji, oboje smo se, kao stranci, zadržali u Pantersima već pet godina i više se na smatramo strancima na „privremenom” radu. Donijeli smo način rada na koji smo navikli na našim prostorima, a to se vidi kroz napredak i rezultate zadnjih nekoliko sezona“, dodaje Milica.

Osnabrik je nastavio da niže uspjehe, u tekućoj sezoni Milica je sa ekipom stigla do finala Njemačkog prvenstva.

„Plasmani u plej-of i sportski uspjesi kulminirali su sa ovogodišnjim trećim mjestom u Njemačkom Kupu i plasmanom u finale Njemačkog prvenstva, što je ovaj klub zadnji put ostvario 1998. godine“, kaže za Milica Ćuić za naš portal.

Na kraju, Milica je izrazila nadu da će zajedno sa porodicom i ekipom nastaviti sa pozitivnim rezultatima kako na terenu, tako i u privatnom životu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 07:45
  14.4.2021.

  Nasumično nabacana imena mjesta Crne Gore, Norveške, balkanskog regiona, Sirije, Grčke, Izraela, Poljske… veže slovo, riječ, tekst i ljubav prema pisanju svjetske, a zapravo nikšićke dopsinice. Pero, mastilo i papir zamijenjeni tastaturom i blogom izrodili su niz kreativnih tekstova i precizno definisan, ali i prepoznatljiv stil pisanja Milene Radonjić. 

 • 08:20
  23.12.2020.

  Iako ima 15 godina i tri godine iskustva u pčelarstvu, Matijin med zna samo za medalje. I to zlatne. To je nedavno potvrdio i na dva takmičenja van granica naše zemlje.

 • 08:19
  18.10.2020.

  Obećavao je kao osnovac, kao gimnazijalac, student… ali rijetki su nastavnici koji su vjerovali da će Petar Tadić, vrlo mlad, postati poznato ime u svijetu nauke van crnogorskih granica, pa i mnogo šire. No, vjerovao je ovaj Nikšićanin sebi, slijedio svoju intuiciju, zavirivao sve više u neistraženi svijet i zadovoljavao svoju radoznalost, a ljubav prema fizici i matematici odvela ga je u Beograd, pa na Oksford, a sada je doktorand na katedri za matematiku Triniti koledža u Dablinu.

 • 08:08
  18.10.2020.

  Nikšićanka Jasna Karamehmedović publici se nedavno predstavila svojom prvom zbirkom poezije "Zovem se Sarah Moon".