Autor: onogost.me
Foto: Deiter Reinhard
08:12
19.4.2021.

Nikšićanka Milica Ćuić sportsku karijeru i život gradi u Osnabriku

Košarkašica iz grada podno Trebjese Milica Ćuić (Milošev), prije nekoliko godina unazad je našla sigurnu sportsku luku u Njemačkoj. 


Duže od četiri godine brani boje njemačkog prvoligaškog kluba Osnabrik Pantersa, koji u samom finišu tekuće sezone bilježi odlične rezultate. Krilna igračica karijeru već duže od deset godina gradi van Nikšića, a upisala je i nastupe za nacionalni tim.

“Košarkom sam počela da se bavim sa 13 godina u KK Bonus iz Nikšića kod Mirka Baletića. Odmah, sljedeće sezone prešla sam u Budućnost u Podgoricu. Prije Njemačke igrala sam u českom prvoligašu Trutnovu. Igrala sam za sve mlađe selekcije reprezentacije Crne Gore te sam bila sa seniorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Pragu gdje je i bio moj zadnji nastup za reprezentaciju”, kaže Ćuićka za portal Onogošt.

U Osnabrik je došla kada je klub bio njemački drugoligaš u sezoni 2016/17. Boravak u Njemačkoj joj prija i na privatnom, a tamo je upoznala muža Sašu i dobila dijete.

„Došla sam u Osnabrik Panterse u sred sezone 2016/17. Klub je igrao drugu njemačku ligu sa ambicijama ulaska u prvu ligu. Saša se pridružio klubu kao savjetnik i pomoćni trener u sezoni 2018/19, i krajem te sezone postignuti su veliki uspjesi, plasman na Final four Kupa i priželjkivani ulazak u 1. Bundesligu. Nakon povrede i operacije ukrštenih ligamenata, te rođenja djeteta u aprilu 2020. vratila sam se na poziciju jedne od ključnh igračica Osnabrika, U međuvremenu, Saša je postao sportski direktor i glavni trener kluba“, nastavlja priču Milica.

Ćuićka kaže i da je zajedno sa susprugom klubu donijela određeni „naš stil“.

„U jednoj jako rijetkoj situaciji, oboje smo se, kao stranci, zadržali u Pantersima već pet godina i više se na smatramo strancima na „privremenom” radu. Donijeli smo način rada na koji smo navikli na našim prostorima, a to se vidi kroz napredak i rezultate zadnjih nekoliko sezona“, dodaje Milica.

Osnabrik je nastavio da niže uspjehe, u tekućoj sezoni Milica je sa ekipom stigla do finala Njemačkog prvenstva.

„Plasmani u plej-of i sportski uspjesi kulminirali su sa ovogodišnjim trećim mjestom u Njemačkom Kupu i plasmanom u finale Njemačkog prvenstva, što je ovaj klub zadnji put ostvario 1998. godine“, kaže za Milica Ćuić za naš portal.

Na kraju, Milica je izrazila nadu da će zajedno sa porodicom i ekipom nastaviti sa pozitivnim rezultatima kako na terenu, tako i u privatnom životu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:00
  17.10.2021.

  "Planine me zovu, ja moram poći’", napisao je čuveni prirodnjak Džon Muir. Taj zov ne čuju svi, ne osjećaju ga, dok kroz nju prostruji kao vjetar koji huči sa planinskih vrhova, gore joj tabani i nagoni je da se popne do tog čudesnog svijeta, čiju magiju vide samo oni posebni, kao što je ona, Svetlana Golović, dama koja na planinskim vrhovima vidi nešto više, dalje i dublje.

 • 14:44
  16.10.2021.

  Prije deset godina počeo je da traga. Skupio je ploče. Kasete. Pročitao napisane knjige. Novinske članke. Okupio 60 hiljada pratilaca na Fejsbuk stranici koju uređuje. Sada nakon deceniju istraživanja piše knjigu o životu i stvaralaštvu Tome Zdravkovića.

 • 14:25
  4.9.2021.

  Mlada Argentinka, Maria Sol Bernardi je željela da putuje po Evropi, da otkrije drugačiji svijet od onog koji je okruživao. Drugarica joj je rekla da postoji jedna mala lijepa zemlja koja se može obići za dan. Stigla je u kišoviti Kotor jednog prohladnog februara, zaljubila se u stari grad  i u mlado momče. Umjesto tri mjeseca, ostala je tri godine.

 • 15:06
  8.8.2021.

  Postoji družina koju čini šest veselih dječaka, a koji svoje dječaštvo pretvaraju u zbirku magičnih trenutaka, uz pucketanje logorske vatre, blatnjavih cipela, razvučenih osmijeha... Dok njihovi vršnjaci provode beskrajno vrijeme u virtuelnom svijetu, oni stvaraju  uspomene, tumarajući prirodom, verući se uz drveće, pecajući, kampujući, maštajući... Ono što je nekada bilo normalno odrastanje, danas je rjetkost, zato je ova družina, koja raste u Ćemencima, rastrčana kroz tovićke glavice, kraj vijugave Zete savim drugačija od drugih. Upoznajte Smogovce.