Autor: onogost.me
Foto: Vladimir Svrkota
14:31
12.1.2020.

Tekst Portala Onogošt probudio nostalgiju za rodnim gradom

Ideja našeg portala da sakupimo i objavimo pjesme posvećene Nikšiću probudila je emocije mnogim ljudima, naročito onima koji su daleko od rodnog grada.


Veliki broj vas nam je pisao vaše predloge, podsjetili ste nas na još neke pjesme posvećene našem gradu, a jedan izdvajamo.

Naime, našem sugrađaninu Stojanu Čvoroviću koji je nastanjen u njemačkom Bonu naš jučerašnji tekst pod nazivom “Ljubav i nostalgija opjevali Nikšić” probudio je posebne emocije, pa nam se javio tim povodom i sa svojim predlogom.

“Pročitao sam odličan članak na portalu onogost.me o pjesmama posvećenim Nikšiću i baš mi je probudio emocije i lijepa sjećanja na grad u kojem sam odrastao, a trenutno ne živim u njemu”, napisao nam je Stojan uz predlog pjesme od Ane Bekute i Marka Rokvića “Sa izvora Vidrovana”, koju je, kako je kazao, inženjer Kosović poklonio Nikšiću.

 

 

Kako nam je Stojan ovim povodom kazao, u Njemačkoj nije predugo, od 2017. godine. Ovaj po struci diplomirani inženjer elektrotehnike radi u centrali Deutshe Telekom grupe u Bonu.

“Dio ove internacionalne kompanije je i Crnogorski Telekom gdje sam radio u Podgorici od 2001. tako da u suštini nijesam stalno nastanjen u Nikšiću od tada. Iako me je razvoj moje karijere sa vremenom sve više fizički udaljavao od mog Nikšića, ja sam uvijek imao posebnu i jaku emociju prema rodnom gradu i volim ga istim žarom. Pošto volim i muziku, ovaj tekst me je na spečifičan način 'dotakao'”, iskren je on.

Drago nam je što je naša mala misija uspjela i što smo sa ovim tekstom makar nakratko kod Stojana probudili najljepše emocije na rodno mjesto, a njemu i svima onima koji su iz grada pod Trebjesom otišli „trbuhom za kruhom“ šaljemo još jednom tople pozdrave iz našeg i njihovog Nikšića.

Ostale vijesti iz kategorije