Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
11:10
15.7.2020.

Ašanin: Tri kovid pacijenta životno ugrožena, 25 na bolničkom liječenju

U Opštoj bolnici Nikšić na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 25 pacijenata, od toga su 22 kovid pozitivna, dok se za tri čekaju rezultati testa, kako je kazao direktor te zdravstvene ustanove Ilija Ašanin, oni imaju kliničku sliku kovid pozitivnih pacijenata.


Prema riječima Ašanina svi pacijenti su primljeni sa teškom kliničkom slikom, tri pacijenta su životno ugrožena, dok su ostali stabilnih vitalnih parametara.

U nikšićkoj bolnici se nalazi 12 pacijenata iz Pljevalja, osam iz Nikšića i po jedan iz Podgorice i sa Žabljaka.

„Već imamo šest pacijenata koji se nakon urađenih kontrolnih pregleda,  CT snimanja i laboratorijske dijagnostike, osjećaju dobro. Imamo regresiju upalnih promjena, očekujemo u narednim danima da napravimo prvo testiranje i nadamo se da će dio njih već u toku sljedeće sedmice napustiti Opštu bolnicu Nikšić kao izliječeni pacijenti“, kazao je Ašanin.

Kako je dodao, nijedan pacijent koji je na liječenju, nije ranije imao koronavirus.

Među bolničkim osobljem i zdravstvenim radnicima nema kovid pozitivnih, što, prema riječima Ašanina, govori o poštovanju svih mjera i propisa, ali i profesionalizmu.

Opšta bolnica, ističe, spremno dočekuje porast broja zaraženih.

„Planirani smo za 80 postelja kovid pozitivnih pacijenata i to sa težom kliničkom slikom. Što se tiče prostora opreme, kadra, tu nemamo nikakvih problema. Niko od zaposlenih nije na bolovanju, niko nije pokazao nerazumijevanje za složeniju situaciju na radnim mjestima i profesionalno se odnose. Niko od osoblja nije u samoizolaciji“, kazao je on.

Kako je istakao, odjeljenje za psihijatriju namijenjeno je za sve pozitivne kovid psihijatrijske pacijente, gdje se trenutno nalazi jedan pacijent sa primorja, stabilnih vitalnih parametara i dobro se osjeća.

Ostale vijesti iz kategorije