Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Učenici i ekolozi OŠ “Luka Simonović” obilježili svjetske dane šuma, voda i meteorologije

luka
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.03.2019. u 14:23

Učenici i članovi ekološke sekcije iz OŠ “Luka Simonović” danas su zajedno sa svojim drugarima iz II-1 odjeljenja, obilježili Svjetski dan šuma (21.mart), Svjetski dan voda (22.mart) i Svetski dan meteorologije (23.mart).

“Razgovarajući o ovim temama stariji učenici doveli su svoje mlađe drugare do parka  pod Trebjesom gdje su obišli obližnju šumu, divili se čistoj vodi koja izvire ispod stijena Trebjese i objasnili im šta je to meteorologija i meteorološka stanica koju su nedavno posjetili. Po povratku u školu, djeca su drugi čas počela predivnim recitacijama i prezentacijama koje su pripremili u saradnji sa svojom nastavnicom Snežanom Janković”, kazali su organizatori ove aktivnosti.

Da od malih nogu treba učiti djecu kako se čuva svoja okolina a naročito voda, šume i priroda, govorila je učiteljica Željka Šćepanović, a ovom času prisustvovale su pomoćnica direktora Desanka Domazetović i nastavnica Milka Kontić.

Treći čas održan je u učionici najmlađih ekologa, gdje su kreativnim radom stvarali panoe na kojima su svojim stihovima, pričama, fotografijama i crtežima obilježili današnje druženje.

“Hvala vam draga djeco što ste tako posvećeni jedni drugima i što vaše znanje dijelite sa najmlađima”, zahvalila se učiteljica Zeljka Šćepanović učenicima Vasilisi Koprivici, Mariji Mijušković, Mileni Kosović,Vasiliju Vukmiroviću, Martini Bjelici i Aleksi Bjelici kao i ostalim učenicima ekolološke sekcije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Klimatske dezinformacije, koje izazivaju sumnju u naučne teorije, prijete da postanu ravnopravne sa informacijama, upozorila je izvršna urednica platforme Raskrinkavanje.me Jelena Jovanović, dok direktor Ekološkog pokreta Ozon Aleksandar Perović poručuje da je crnogorskim građanima potrebno mnogo više kredibilnih i pravovremenih informacija o posljedicama klimatskih promjena.
Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja, te su povodom ovog praznika neradna dva dana, i to srijeda 1. maj i četvrtak 2. maj, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.