Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Petrovdan krajnji rok za odgovor Vlade

60bbf661-ef73-4784-b95b-91af20a42d99
MPC
  • Autor onogost.me
  • 13.06.2020. u 16:03

Krajnji rok do kojeg će Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori čekati Vladin odgovor na prijedlog o izmjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti je Petrovdan, 12. jul, poručili su iz Episkopskog savjeta SPC, navodeći da poslije toga nemaju namjeru da razgovaraju o toj temi.

Iz Episkopskog savjeta su kazali da su "primili k znanju" jučerašnje saopštenje Evropske komisije o potrebi nastavka dijaloga između Crkve i Vlade u Crnoj Gori, po pitanju "donošenja opšteprihvaćenog Zakona o slobodi vjeroispovjesti".

 Oni su, međutim, naglasili da nijesu spremni da tu važnu temu uvode u zonu najavljenih izbora i njima predstojeće predizborne kampanje.

"Taj period vidimo, bez primisli o uslovljavanju i ucjenama, kao krajnji rok za Vladin odgovor na naš jasno i precizno formulisan predlog o izmjeni zakonskog teksta. Poslije toga vremena, a u periodu predizborne kampanje, nemamo namjeru da razgovaramo o ovoj temi", poručili su iz Savjeta.

"Кada je u pitanju litija najavljena za sjutra, Nedjelju svih svetih, pozivamo sveštenike i vjernike da tamo gdje litije nijesu na vrijeme prijavljene i gdje, samim tim, nijesu dobile odobrenje policije, tu treba održati samo molebane u hramu“, kazali su iz Savjeta.

Oni su poručili da, tamo gdje su odobrene, litije treba da se obave u onom broju učesnika koji predviđaju važeće zdravstvene mjere.

Oni su pozvali Upravu policije i njene službenike na terenu da zakonske propise i zdravstvene mjere primjenjuju po pravilu da je ”zakon jednak za sve”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Milojko Spajić, premijer Crne Gore, i Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić, poigravaju se sa građanima i prebacuju odgovornost sa Vlade na lokalnu samoupravu i sa lokalne samouprave na Vladu, ne želeći da im nešto tako očigledno, a po njima „trivijalno“, poput Q groznice, zarazne bolesti koja desetkuje crnogorski stočni fond i ugrožava zdravlje ljudi, remeti politički rejting, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.