Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rasprava o Vladi odgođena za 2. decembar

becic-3-1-1000x555
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.11.2020. u 19:15

Sjednica na kojoj će se raspravljati o izboru nove Vlada Crne Gore odgođena je za 2. decembar, saopštio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić. Sjednica na kojoj će biti razmatrane izmjene Poslovnika, kako je ranije i dogovoreno, biće održana 23. novembra.

Bečić je naveo da je datum održavanja dvije naredne sjednice dogovoren juče konsenzusom svih šefova poslaničkih klubova vlasti i opozicije, kao i da je 2016. Skupština Crne Gore u periodu od 24. do 29. novembra birala predsjednika Skupštine i 41. Vladu.

"Želeći da izbjegnem zloupotrebe, podjele, neslaganja, skretanje pažnje sa gorućih tema i izbora nove Vlade, spreman da na svakom koraku dajem doprinos pomirenju, koheziji i pogledu u budućnost, uz uvažavanje zahtjeva i stavova opozicije, nakon današnjih konsultacija i dogovora sa šefovima svih poslaničkih klubova, dogovoreno je da se sjednica povodom donošenja Odluke o dopuni Poslovnika sa ciljem omogućavanja funkcionisanja Skupštine u uslovima epidemije kovid 19, održi 23.11.2020, a sjednica povodom izbora nove Vlade 02.12.2020", napisao je Bečić na Twiteru.

Podsjetimo ranije danas odgađanje sjednice zatražili su DPS i SDP.

Dio javnosti ocijenio je da datum održavanja sjednice treba promijeniti jer se podudara sa 102. godišnjicom Podgoričke skupštine.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novom odlukom Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) poslanici koji su istovremeno i čelnici opština ili lokalnih parlamenata, moraće da se odreknu jedne od pozicija koje pokrivaju.
U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.