Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Podržani zakoni o zdravstvenoj zaštiti i državnim službenicima

50775320546_922377a6c4_c
Gov.me
  • Autor onogost.me
  • 29.12.2020. u 18:27

Vlada Crne Gore je juče, bez održavanja sjednice, odlučila da u mišljenju koji je uputila Skupštini podrži Predlog zakona o dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici Branka Bošnjak, Slaven Radunović, Boris Bogdanović, Dragan Ivanović i Miloš Konatar.

"Takođe, Vlada je odlučila da u svom mišljenju koji je uputila Skupštini Crne Gore podrži Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici Slaven Radunović, Boris Bogdanović, Branko Radulović, Dragan Ivanović i Miloš Konatar", navode u saopštenju.

Takođe, Vlada Crne Gore je u petak, 25. decembra odlučila da za predstavnika Vlade koji će učestvovati u radu Skupštine Crne Gore i njenih radnih tijela prilikom razmatranja Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, pored Milojka Spajića, ministra finansija i socijalnog staranja, umjesto ranije određenog predstavnika, Jakova Milatovića, ministra ekonomskog razvoja, odredi Bojanu Bošković, generalnu direktoricu Direktorata za finansijski sistem i unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

"Vlada je odlučila o Informaciji o Planu vršenja nadzora nad Upravom za nekretnine i Upravom za imovinu u skladu sa zakonom o državnoj upravi („Sl. list CG“, broj 78/18) i Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave („Sl. list CG“, br. 118/20 i 121/20) i zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da o izvršenom nadzoru informiše Vladu", dodaju u saopštenju.

Vlada je odlučila i o Informaciji o problemima u radu Uprave za nekretnine i ovlastila Milojka Spajića, ministra finansija i socijalnog staranja da koordinira radom Uprave za nekrenine do regulisanja statusa starješine ovog organa u skladu sa zakonom.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novom odlukom Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) poslanici koji su istovremeno i čelnici opština ili lokalnih parlamenata, moraće da se odreknu jedne od pozicija koje pokrivaju.
U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.