Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pravo glasa ima 58.544 birača

izbori_2020
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 06.01.2021. u 14:40

Biračko pravo na lokalnim izborima u Nikšiću, koji će biti održani 14.marta, ima 58.544 birača, što je za 104 više u odnosu na prošlogodišnje parlamentarne, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

"Broj birača u biračkom spisku u opštini Nikšić po kome su održani prethodni izbori 30. avgusta 2020. godine je 58.440. Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Nikšić na dan 5. januara 2021. godine je 58.544", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Kako su objasnili iz MUP-a, uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Područne jedinice za građanska stanja i lične isprave Nikšić, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 8 do 14 sati, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).

Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

"Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište", navode iz MUP-a.

Dodaju da se u birački spisak upisuju državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novom odlukom Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) poslanici koji su istovremeno i čelnici opština ili lokalnih parlamenata, moraće da se odreknu jedne od pozicija koje pokrivaju.
U vrijeme dok kju (Q) groznica hara Nikšićem, dok je ugroženo zdravlje građana i dok svjedočimo nestajanju stočnog fonda, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidak Krtolica ne odgovara na zahtjeve za slobodan pristup informacijama u vezi sa navedenom temom, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.