Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mobilni timovi će vakcinisati građane po kućama i firmama širom države

covid-vaccine
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 01.07.2021. u 08:02

U cilju približavanja imunizacije građanima biće organizovana akcija mobilnih vakcinalnih ekipa koje će građane vakcinisati u njihovim domovima, ali i na poslu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

“Tim za praćenje masovne imunizacije i Ministarstvo zdravlja, u cilju približavanja imunizacije građanima, organizuju akciju mobilnih vakcinalnih ekipa, koje će vakcinisati zainteresovane građane u njihovim domovima, a za privredna društva zaposlene u njihovim firmama”, saopštio je resor zdravstva na Tviteru.

Koordinator za vakcinaciju i direktor Doma zdravlja Podgorica, dr Danilo Jokić, kazao je da će se ekipe za vakcinaciju odazvati građanima ukoliko se prijavi dvije ili više osoba iz domaćinstva, dok će vakcinacija u privrednim društvima biti organizovana ukoliko se prijavi četiri ili više osoba iz preduzeća.

Jokić je pozvao građane da se prijave na dostupne kontakt telefone lokanim domovima zdravlja, svakog dana od 8 do 20 sati.

On je naglasio da neće biti zastoja u komunikaciji i da će u datom terminu zainteresovani građani dobiti informaciju i termin za vakcinaciju.

U nastavku su brojevi telefona za prijavljivanje:

NIKŠIĆ – za firme – 068 029 333

 

NIKŠIĆ 068 029 222

PLUŽINE 040 271 136

 

ŠAVNIK 040 266 226

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Institut za javno zdravlje Crne Gore zajedno sa domovima zdravlja nastavlja jesenju kampanju vakcinacije protiv HPV infekcija i ovog vikenda, saopšteno je iz te ustanove.
Vakcinacija protiv sezonskog gripa za 2024/2025. godinu u Crnoj Gori počinje ove sedmice i sprovodiće se u svim domovima zdravlja. Glavni cilj vakcinacije protiv sezonskog gripa je smanjenje učestalosti obolijevanja, a prije svega teških formi bolesti, hospitalizacija i smrtnih ishoda među grupama stanovništva koje su u povećanom riziku.
Za dvije godine, od početka vakcinacije protiv Humanog papiloma virusa (HPV) uzročnika raka grlića materice, imunizovano je 9.544 djece, saopštila je Radiju Crne Gore epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje dr Marija Božović.