Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mandić: Predlažemo Lekića za premijera

p
Sa sastanka/screenshot TVCG
  • Autor onogost.me
  • 06.07.2021. u 19:46

Demokratski front je na današnjem sastanku vladajuće većine predložio da se formira nova Vlada na čelu sa Miodragom Lekićem.

Za taj politički blok, prihvatljivo bi bilo da u tom slučaju funkcija predsjednika Skupštine pripadne Frontu, kazao je jedan od lidera Andrija Mandić.

Mandić je nakon sastanka, novinarima kazao da Vlada Zdravka Krivokapića nije položila test, iskazaviši da su nezavodovljni na više niova, kao i da su od Vlade dobili nipodaštavanje i ružan odnos.

On je, kako prenosi Pobjeda, kazao da je najbolje da se formira nova Vlada, a da krizu riješe tako što bi mjesto premijera moglo da pripadne nekom iz koalicije "Mir je naša nacija", ali i da bi funkciju predsjednika parlamenta preuzeo neko  iz Fronta.

"Važno je da je većina od nas iz većine nezadovoljna dosadašnjim postupcima Vlade i njenim rezultatima. Većina je rekla da se bira nova Vlada", rekao je Mandić.

On je rekao da su za novog premijera predložili Miodraga Lekića iz koalicije "Mir je naša nacija" kao nekog ko dobro poznaje politiku i ko bi bio dobro rješenje.

Kazao je da će tema sljedećeg sastanka biti rekonstrukcija Vlade, što je dio većine predlagao i danas. On je rekao da ta ideja za njih nije prihvatljiva, ali i da će pažljivo saslušati argumentaciju, prenosi Pobjeda.

Do rješenja, kako navodi, moglo bi doći i ukoliko se Krivokapić odluči da povuče neki potez - bilo to traženje nove većine ili podnošenje ostavke, nakon što vidi da nema podršku.

Lider SNP Vladimir Joković rekao je da su se na sastanku iskristalisala dva predloga - da se ide u rekonstrukciju postojeće ili u izbor nove vlade, prenose Vijesti.

Istakao je da će za nekoliko dana biti održan novi sastanak, kako bi se u međuvremenu o tome izjasnili organi partija, a potom obratili Vladi.

Marko Milačić iz Prave Crne Gore je rekao da nema dovoljno volje za dijalogom, te da ako nisu zadovoljni određenim segmentima rada Vlade, da na tome treba i da porade, a ne da se priča o radikalnim promjenama.

Pozvao je kolege da sa Vladom krenu u dijalog i popricaju o tim manjkavostima u pojedinim resorima.

Milačić je rekao da ako neko ima predlog za premijera, da to treba zvanično i da dostavi parlamentarnoj većini.

Izvor: Pobjeda/Vijesti

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Milojko Spajić, premijer Crne Gore, i Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić, poigravaju se sa građanima i prebacuju odgovornost sa Vlade na lokalnu samoupravu i sa lokalne samouprave na Vladu, ne želeći da im nešto tako očigledno, a po njima „trivijalno“, poput Q groznice, zarazne bolesti koja desetkuje crnogorski stočni fond i ugrožava zdravlje ljudi, remeti politički rejting, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Sonja Milatović.