Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ministarstvo zdravlja: Nijedna vakcina nije i neće biti data mimo zvanične odluke NITAG-a

img_9218
PR Centar
  • Autor onogost.me
  • 07.07.2021. u 14:41

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da nijedna vakcina u Crnoj Gori nije i neće biti data mimo odluke i zvaničnog stava Nacionalnog savjetodavnog tijela za imunizacije, saopšteno je iz resora Jelene Borovinić-Bojović.

"Ministarstvo zdravlja podsjeća javnost da nijedna vakcina u Crnoj Gori nije i neće biti data mimo odluke i zvaničnog stava Nacionalnog savjetodavnog tijela za imunizacije. NITAG će, povodom intervala za davanje druge doze vakcine Sputnjik V, zasijedati u predstojećem vremenu i to nakon što se ispuni niz uslova", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja je, kako su kazalil, od strane proizvođača upoznato da postoji mogućnost produženja intervala između prve i druge doze vakcine Sputnik V (Gam-COVID-Vac) sa 21 na 90 dana.

"U vezi sa navedenom izmjenom u vremenskom intervalu između prve i druge doze vakcine, prije implementacije ove preporuke u Crnoj Gori, očekujemo dodatne informacije i dokumentaciju koja uključuje i odobrenje ove izmjene od strane regulatornog organa/savjetodavnih tijela za imunizaciju zemlje porijekla (Rusije) kao i od strane regulatornih organa/ savjetodavnih tijela za imunizaciju drugih zemalja. Nakon dostavljanja dodatne dokumentacije o efikasnosti i bezbjednosti primjene vakcine u ovom novom intervalu između dvije doze, biće donijete i preporuke za primjenu u Crnoj Gori", navode iz resora zdravlja.

Napominju da Crna Gora na lageru nema Sputnjik V vakcine niti je unaprijed kupila ijednu: "U isto vrijeme, predano nastavljamo pregovore sa uvaženom ruskom stranom".

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević danas je uručio donaciju od 40.000 eura Domu zdravlja u Nikšiću, sve u cilju, kako je rekao, poboljšanja primarne zadravstvene zaštite.
Prvi put u našem zdravstvenom sistemu primijenjena je inovativna genska terapija, koja predstavlja revolucionarno otkriće u liječenju spinalne mišićne atrofije tip 1.