Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Giljen: Siguran sam da smo bolja ekipa

giljen_i_savovic
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 07.07.2021. u 17:12

Fudbaleri i stručni štab Sutjeske prihvata ulogu favorita protiv gruzijske Gagre u prvom kolu kvalifikacija za evropsko takmičenje Liga konferencije. Na sjutrašnji meč, protiv ne baš atraktivnog rivala, gledaju sa optimizmom i nadaju se dobrom rezultatu.

Trener “plavih” Milija Savović je istakao da su se u taboru nikšićke ekipe fokusirali prije svega na svoju igru, kako bi se novi igrači što prije uklopili u tim, ali i kako bi novi sistem igre, koji je šef struke donio nedavno u klub, što brže profukcionisao.

“Trenažni dio je protekao u uigravanju ekipe i sklapanju prvih 11 za ovu utakmicu. Konkretno o protivniku znamo dosta na osnovu snimaka utakmica koje smo odgledali, međutim, teško ih je procijeniti, jer je to druga liga i drugi stil igre. Vidjećemo tek kada krene utakmica kako ćemo se navići mi na njih i oni na nas”, kazao je Savović, te dodao da je Sutjeska favorit u meču protiv grzuijske ekipe.

Nikšićki sastav se nedavno vratio sa priprema na Zlatiboru, odigrali su četiri kontrolne utakmice. Veliki broj igrača je napustio klub u ljetnjem prelaznom roku, ali i mnogi igrači su došli, pa je potrebno uigrati tim za zvanične mečeve. Klub su napustili iskusni štoperi Bulatović, Šofranac i Cicmil, pa će trener Savović morati da posegne za manjom improvizacijom što se te odbrambene pozicije tiče.

“Na štoperskim pozicijama smo doživjeli i najveće promjene, iskusni i stariji igrači su otišli, dok mi nismo mogli tu da ništa učinimo. Ono što je bilo do nas jeste da pokušamo da pronađemo rješenja u nekim mlađim igračima pred kojima je budućnost, da ih dovedemo i da probamo da nađemo zamjenu. Što se štopera tiče, mogu da kažem da je najbliži da počne Bubanja, koji je ranijih godina igrao zadnjeg veznog, uz Drinčića. Sigurno da će tu biti još novih igrača u narednom periodu, koji bi trebali da riješe taj problem. Za ovu prvu utakmicu će igrati Drinčić i Bubanja uz njega”, rekao je Savović.

Prema njegovim riječima kostur ekipe za narednu sezonu, koja startuje već sjutra protiv Gagre, će činiti iskusni igrači i nosioci igre iz prethodne sezone, ali i nova pojačanja, kojih će, kako je najavio, biti još u ljetnjem prelaznom roku. Trener vicešampiona Crne Gore neće moći da računa na Vučića i Nikača, dok će, kako je dodao, za naredne susrete biti spremni.

Vladan Giljen kapiten Sutjeske je takođe optimista pred susret sa Gruzijaca. Iako je rival u punom takmičarskom ritmu, golman nikšićke ekipe ističe da su “plavi” favoriti.

“Znamo naš kvalitet, nećemo bježati od toga, respektovaćemo protivnika maksimalno ko god bio. Siguran sam da smo bolja ekipa i da ćemo uraditi sve da napravimo pozitivan rezultat”, kazao je Giljen, te dodao da su u taboru Sutjeske zadovoljni igrom iz pripremnog perioda.

Meč prvog kola kvalifikacija između Sutjeske igraće se sjutra na DG Areni u Podgorici sa početkom od 20.30 časova.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske slavili su na gostovanju Otrantu rezultatom 1:3 i odličnom igrom otvorili novi debi Milije Savovića na čelu stručnog štaba.
Vasilije Adžić zbog povrede nije ovog mjeseca debitovao za ,,A“ reprezentaciju Crne Gore, ali sada je spreman da zakorači na veliku klupsku scenu – Korijere delo sport piše da će supertalentovani fudbaler u subotu protiv Empolija debitovati za Juventus.