Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Osmajić: Želim da budem glavni igrač Kadisa

52581023_2537409316545399_8832898791695712256_n_0
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 11.07.2021. u 08:12

Ne ide se baš često iz crnogorskog fudbala direktno u špansku elitu - Milutin Osmajić, dijete Sutjeske i najbolji igrač Nikšićana prošle sezone, upravo je to uradio i potpisao za Kadis, člana La Lige.

Osmajić je stavio potpis na saradnju do 2024, juče je odradio i prvi trening sa novim saigračima.

"Ističe se svestranošću, jer može da igra kao napadač i na oba krila. U pitanju je reprezentativac Crne Gore koji je posljednje četiri sezone u tamošnjem šampionatu odigrao stotinak utakmica", objavio je španski klub na zvaničnom sajtu.

Osmajić ima 21 godinu, a prošle sezone se u crnogorskoj ligi istakao sa 13 golova.

"Prvi utisci su odlični, trenirao sam i upoznao ekipu, pričao s trenerom. Želim da dokažem da odmah mogu da računaju na mene, vjerujem da im je nakon prvog treninga to jasno", rekao je Osmajić za "Vijesti”.

Za reprezentaciju Crne Gore je debitovao u prijateljskom meču protiv Kazahstana u novembru 2020, bio je nedavno na terenu i u duelima „hrabrih sokola” protiv Bosne i Hercegovine i Izraela.

"Mislim da mi je reprezentacija i posljednji prijateljski mečevi - konkretno protiv BiH - otvorila otvorila vrata Španije. Imao sam dobru sezonu u Sutjesci, kojoj dugujem zahvalnost za sve što mi je pružila, a partije u nacionalnom timu su se samo nadovezale. Ovo je veliki izazov za mene i radujem mu se. Napravio sam iskorak, nadam se da iz Kadisa mogu samo u veći klub, a ligu i ne moram da mijenjam", dodao je Osmajić.

Klub iz Andaluzije je sezonu 2020/21. završio na 12. mjestu, a najbolji igrač mu je Alvaro Negredo, dobro poznato ime u evropskom fudbalu.

Negredo (35), bivši napadač Sevilje, Valensije, Mančester sitija, Bešiktaša..., stigao je u julu 2020, potpisao jednogodišnji ugovor koji je nakon što je izboren opstanak automatski produžen.

"On mi je na neki način konkurencija, mada i možemo da igramo zajedno. Želim da budem glavni igrač Kadisa, da dokažem da vrijedim, da budem na oku velikanima", kaže Osmajić.

"Kada sam bio na pripremama sa Sutjeskom na Zlatiboru menadžer mi je rekao imam ponude. Postojale su tri opcije - Austrija iz Beča, Kadis i belgijski Beveren. Odlazak u La Ligu je ipak nešto posebno".

Stigle su i čestitke na transferu, među prvima je to uradio starosjedilac u španskom fudbalu - crnogorski reprezentativac i as Atletiko Madrida Stefan Savić.

"Već sam se čuo s njim, poželio mi je sreću u Španiji", naveo je Osmajić.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske slavili su na gostovanju Otrantu rezultatom 1:3 i odličnom igrom otvorili novi debi Milije Savovića na čelu stručnog štaba.