Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Smolović danas sa zaposlenima u Metalcu

pppppppppppppp
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 01.11.2021. u 23:11

Radnici Metalca razgovaraće danas sa novim stečajnim upravnikom fabrike, Draganom Smolovićem.

Zaposleni su juče na protestnom skupu upozorili da će, ukoliko se njihov status ne riješi, početi sa protestima ispred zgrade Vlade. 

Sa druge strane, Smolović, koji je nedavno određen na funkciju stečanog upravnika, poručio je da će razgovarati sa radnicima kako bi se upoznao sa činjenicama šta su radnici potpisivali u cilju zaštite svojih prava.
Metalac je nakon uvedenog stečaja 2016. godine kupila češka firma Termochem, koja je uspostavila proizvodnju u fabrici. Problemi radnika nastali su u oktobru 2019. godine, da bi krajem iste, prestali proizvodnja i isplate zarada. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.