Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Borovinić Bojović: Vakcinisane dvije trećine zaposlenih u javnoj upravi

ministarka-borovinic-bojovic-1000x555
Ministarstvo zdravlja
  • Autor onogost.me
  • 03.01.2022. u 19:51

U javnoj upravi je 67 odsto zaposlenih vakcinisano protiv kovida, a nadležni ne razmišljaju o uvođenju obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike, poručila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je u intervjuu Televiziji Vijesti kazala da nema prostora za opuštanje iako je omikron soj slabiji od ranijih i nada se da ćemo narednu godinu dočekati bez epidemije.

Ministarka je upitana i da prokomentariše to što je Vladin savjet za borbu protiv koronavirusa opet odbio zahtjev struke da se uvedu strože mjere i potpuno zatvore ugostiteljski objekti do 12. januara.

“Svi članovi Vlade glasaju. Svi imaju svoj stav, svako gleda iz svog ugla, moj ugao je uvijek fokusiran na zdravlje i ja tog svog stava ne odustajem. Međutim, ovaj problem traje jako dugo i moramo prihvatiti i to da i druge Vlade u regionu i svijetu na sličan način donose mjere i odlučuju zajednički.”

Borovinić Bojović je rekla da se novac koji je putem donacija prikupilo nekadašnje Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i dalje nalazi na računu Generalnog sekretarijata Vlade.

“On je na sigurnom i o njegovoj direktnoj namjeni, za šta će konkretno biti iskorišćen, Vlada još nije donijela odluku”, navela je Borovinić Bojović.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obezbijedilo je sredstva za isplatu stipendija i studentskih kredita za septembar školske 2023/2024. godine od 625.005 eura, saopštili su iz tog resora.
Za upis na doktorske studije u studijskoj 2024/2025. godini predviđeno je ukupno 126 mjesta na 16 organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora UCG, kojom je predsjedavao Milivoje Radović.