Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Plavi” porazom na Farskim Ostrvima završili evropsku avanturu

  • Autor onogost.me
  • 27.07.2022. u 19:56

Fudbaleri Sutjeske izgubili su od Klaksvika 1:0 u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Nikšićani su nakon poraza ispali iz evropskih takmičenja i sada se okreću obavezama u prvenstvu i Kupu Crne Gore.

Još jedan tvrd meč, odigrala su dva rivala, a prvi susret u Podgorici završen je 0:0. Očigledno opterećeni značajem duela obje ekipe su igrale sa većom dozom grča. 

Domaćin je bio opasniji, ali falila im je završnica. Sa druge strane "plavi" su igrali dosta pasivno, branili se i pravili dosta faulova na sredini terena.

Upravo jedan od prekršaja u 65. minutu bio je koban za nikšićki tim. Oštar centaršut iskosa, sa nekih 40 metara, lopta je, čini se, slučajno pogodila u potiljak Kletskarda i prevarila Giljena. 

Vođstvo domaćina kao da je otrijeznill izabranike Milije Savovića. Počeli su da napadaju, uslijedilo je nekoliko pokušaja, poluprilike, ali nije bilo realizacije. U pola sata igre od vođstva Klaksvika, Sutjeska je napravila više polušansi i šansi za gol, nego za kompletan dvomeč do tog momenta. Imali su Nikšićani priliku da poravnaju u 91. minutu, ali je Striković pogodio stativu. 

Dvomeč protiv Klaksvika pokazao je sve nedostatke koje posjeduje Sutjeska. Na čak četiri odigrana susreta u evropskim kvalifikacijama nije postigla niti jedan gol. Samo taj podatak dovoljan je da se konstatuje da je ispadanje iz Evrope trenutno najrealniji rezultat.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Posljednje kolo Prve crnogorske fudbalske lige pred reprezentativnu pauzu igra se danas, a obilježoće ga najveći derbi crnogorskog fudbala - Sutjeska će u 11. kolu u kraj Bistrice dočekati Budućnost.
Iz NVO Fondacija Volonteri Crne Gore pozvali su sve ljubitelje sporta i humanosti na najveći crnogorski fudbalski derbi, utakmicu FK Sutjeska Nikšić - FK Budućnost Podgorica, u nedjelju, 5. oktobra.